sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinul a rămas fără înotători

 

După exodul seniorilor, din urmă cu 2 ani, secţia de nataţie de la CSM Drobeta Turnu Severin i-a pierdut şi pe cei 10 juniori transferaţi, în februarie 2014, de la CS Aquateam Bucureşti

Cotată cu şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice din 2020, bucureşteanca, de 16 ani, Claudia Gâdea s-a despărţit în această toamnă de clubul severinean. Împreună cu ea au plecat, la CSA Steaua Bucureşti, multiplul campion naţional Sabin Bonea, dar şi ceilalţi 8 juniori pe care CSM Drobeta îi adusese, o dată cu antrenorul Cătălin Becheru, de la CS Aquateam Bucureşti. În cei 2 ani şi jumătate petrecuţi la clubul oltean, înotătorii bucureşteni aduseseră, la malul Dunării, aproape 100 de medalii!

Am plecat la mai bine. Mulţumesc clubului din Severin pentru ajutorul oferit la vremea respectivă”, s-a rezumat să spună antrenorul bucureştean Cătălin Becheru.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu o săptămână, la Campionatul Naţional de nataţie în bazin scurt (25 m), pentru seniori şi juniori, elevii săi au adus peste 15 medalii, pentru CSA Steaua Bucureşti. În urmă cu 2 ani, secţia de nataţie de la CSM Drobeta pierduse şi seniorii, în frunte cu bucureşteanul Marius Radu şi brăileanul Alin Artimon, care au preferat să se transfere la CSM Bacău. Radu a participat în vară şi la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Astfel, CSM Drobeta a ratat posibilitate de a avea, în premieră, de la înfiinţarea din 2004, un sportiv la Olimpiadă. Bucureşteanca Gâdea a fost şi ea la un pas de a prinde JO, după ce a doborât mai multe recorduri naţionale, printre care şi pe cel al fostei mari campioane Beatrice Câşlaru. Gâdea are şanse mari să fie prezentă în 2020, la Tokio.

Bazinul din Severin, în atenţia Companiei de Investiţii

În prezent, secţia de nataţie a clubului severinean a mai rămas doar cu antrenorul Dan Bădescu, care se ocupa de o grupă de copii bucureşteni, de 8-10 ani, pe care îi antrenează la Izvorani. Bazinul Olimpic din Drobeta Turnu Severin este închis de aproape un deceniu, după ce s-a constatat că acoperişul risca să se prăbuşească. Recent, Consiliul Judeţean Mehedinţi, cel care are în administrare baza sportivă, a anunţat că a primit finanţare, de 7 milioane de euro, din partea Companiei Naţionale de Investiţii, pentru reabilitarea obiectivului. Lucrările se vor finaliza în toamna anului 2018.

 

 

Politica