Ion Cupă, preşedinte ALDE DOLJ: ”În România guvernată de noi pensiile nu vor rămâne sub limita supravieţuirii”

Date:

 

Înţelegem toate raţiunile dictate de deficite bugetare, de spaţii fiscale, de condiţionalităti de ordin economic dar în primul rând obligaţia noastră este să înţelegem viaţa oamenilor.

100. 000 de pensionari în Dolj primesc în mână, în medie cca 900 de lei în fiecare lună. Aproape 3 milioane în toată ţara sunt obligaţi să trăiască cu aceiaşi bani în fiecare lună.

Fără niciun fel de populism, fără demagogie, fără niciun fel de intenţie de a manipula electoral oamenii aceştia chiar au nevoie de soluţii care să-i scoată din zona riscului de sărăcie.

Pensiile TREBUIE crescute semnificativ în anii următori în România. De aici trebuie pornit. Este clar că indexarea pensiilor cu 100% rata inflaţiei şi jumătate din creşterea salariului mediu pe economie nu a rezolvat problema decenţei pensiilor.

Valoarea punctului de pensie trebuie crescută în anul 2017 peste pragul de 1.200 lei. Punctul de pensie la 45 % din salariul mediu brut pe economie poate fi o ţintă sustenabilă dacă există voinţă politică în acest sens.

Noi cei din ALDE considerăm că dacă vom păstra creşterea economică în jurul a 6 % în următorii patru ani, dacă vom miza pe investiţii cu valoare adăugată mare şi dacă vom elimina risipa din sectorul public, în 2020 putem ajunge la o pensie medie de 1.500 lei pe lună.

Obiectivul nostru strategic în următorii patru ani este ca numărul salariaţilor să îl depăşească pe cel al pensionarilor, prin creşterea numărului locurilor de muncă. Aceasta va fi o garanţie, o supapă de siguranţă pentru securizarea sistemului public de pensii şi în acelaşi timp pentru creşterea sustenabilă a pensiilor.

În timpul guvernării Tăriceanu salariile şi pensiile s-au dublat! Putem în următorii patru ani să le creştem din nou! Aveţi încredere!

AȘA VOM REDA ROMÂNIA ROMÂNILOR!

Comandat de ALDE Dolj, CUI mandatar financiar 11160008. Executat de SC INTER REGIONAL MEDIA SRL-D

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...