joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pește și plase de pescuit interzise de lege, confiscate de polițiștii de frontieră doljeni

Doi români au fost prinși de polițiștii de frontieră doljeni în timp ce transportau într-un atelaj hipo peste 700 m plase de monofilament și aproape 100 kg pește din specia caras, fară a avea documentele legale pentru acestea. Cei doi bărbați sunt acum cercetați pentru braconaj piscicol.

În data de 16.11.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţcol.iei de Frontieră Bistreţ, judeţul Dolj, au desfășurat o acțiune specifică pe linia braconajului piscicol.

Astfel, în jurul orei 11.00, aceştia au depistat în apropierea fostului bazin piscicol Dunăreni de pe raza localității Bistreț, două persoane de sex masculin care încărcau într-un atelaj hipo mai mulți saci din folie și rafie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sacii conţineau mai multe plase de pescuit tip monofilament și carbon, cu o lungime totală de peste 700 m și aproximativ 100 kg pește din specia caras, pentru care persoanele în cauză, Ion C. și Adrian B., în vârstă de 54, respectiv 25 de ani, nu au putut prezenta documentele legale.

Polițiștii de frontieră au ridicat în vederea confiscării uneltele de pescuit şi pește, care a fost predat unei societăți de profil în vederea valorificării, iar cetăţenii români sunt cercetaţi pentru săvârșirea infracțiunii de deținere și utilizare a uneltelor de plasă de tip monofilament fără documente legale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.”

S.T.P.F. Dolj

Politica