vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Irakieni prinși la frontiera Calafat

Doi cetățeni irakieni au vrut să intre fraudulos în România, joi seara. Aceștia au escaladat gardul incintei punctului de frontieră și au fugit spre livada din apropiere, încercand să evite controlul, dar au fost prinși de poliție.

Cei doi barbați au fost aduși din Bulgaria de către un taximetrist până în apropierea frontierei Calafat, joi, în jurul orei 20:00. Au coborât din autoturism și au sărit gardul ce înconjura incinta punctului de frontieră evitând formalităţile şi au fugit spre o livadă din apropiere.

Taxiul din care au coborât cei doi și-a continuat drumul pe sensul de intrare în țară, spre punctul de control , unde a fost oprit de polițiști. La volanul acestuia se afla un cetăţean bulgar Zotov B., în vârstă de 48 de ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Șoferul a declarat că a fost contactat de cei doi tineri pentru a-i transporta până în apropierea punctului de frontieră, contra sumei de 200 de euro.

Imediat polițiștii de frontieră, împreuna cu Jandarmeria Calafat, au plecat în urmărirea celor doi bărbați pe care au reușit să îi prindă în apropierea staţiei CFR Calafat.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni irakieni, în vârstă de 22 respectiv 25 de ani şi nu deţin documente de identitate.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Politica