joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Patru morţi şi 14 răniţi în urma atentatului de la baza NATO de la Bagram din Afghanistan

Patru persoane au murit, iar alte 14 au fost rănite, în urma unui atentat sinucigaș care a avut loc în interiorul bazei aeriene NATO de la Bagram, sâmbătă dimineaţa şi care a fost revendicat de insurgenţii talibani.

Explozia a avut loc la la aeroportul Bagram sâmbătă dimineață la ora 5:30 (3:00 ora României), iar în urma ei patru soldați au murit, iar alți 14 au fost răniți, a declarat conducătorul districtului Bagram, Haji Abdul Shukur Quddusi. Echipele medicale și de protecție au fost mobilizate la fața locului.

Până acum nu există informaţii cu privire la naţionalitatea celor ucişi sau răniţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru atac. Acestia spun ca vinovat pentru explozie este un atacator sinucigaș ce se afla în interiorul bazei. Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al grupului insurgent, a declarat că atacul a fost planificat timp de patru luni.

Acest atentat a venit la două zile când patru oameni au murit, iar alți 128 au fost răniți după ce un extremist sinucigaș a intrat cu un camion încărcat cu explozibili în consulatul german din orașul Mazar-e Sharif din nordul Afganistanului.

Politica