sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Golea: „Cerem în instanţă recuperea banilor de la Răducan”

Noua conducere a CS Pandurii Târgu Jiu consideră că fostul preşedinte Narcis Răducan a încasat abuziv salariul de 8.500 euro / lunar

Fostul preşedinte al Pandurilor, Narcis Răducan, are probleme cu legalitatea contractului pe care l-a avut cu echipa gorjeană, care, prin actuala conducere, vrea să recupereze banii pe care consideră că acesta i-a încasat ilegal. După ce USMO, unul dintre acţionarii clubului, a câştigat în instanţă procesul prin care contesta numirea preşedintelui fără acordul membrilor asociaţi, acum vicepreşedintele USMO, Marin Golea, actualmente administrator special la Pandurii, spune că se va încerca recuperarea banilor încasaţi de Răducan. Este posibil ca acesta să fie obligat să returneze salariul de 8.500 de euro primit lunar timp de un an şi jumătate, la fel şi primele şi bonusurile încasate ca preşedinte.

Răducan a încheiat un contract nu cu CS Pandurii, ci direct cu fostul manager privat al CEO, Laurenţiu Ciurel, fără ca pe acesta să îl fi mandatat vreun for de conducere al clubului în acest sens. Ciurel i-a acordat lui Răducan un salariu de 8.500 de euro lunar, precum şi o serie de drepturi colaterale, printre care plata unei chirii lunare de 500 de euro, diurnă şi un autoturism de lux, dreptul de a încasa ca preşedinte 500 de euro la fiecare punct obţinut de Pandurii în clasament, dar şi zeci de mii de euro dacă echipa se califică în play-off şi în Europa League. În plus, fostul preşedinte de la Pandurii a avut posibilitatea prin contractul încheiat cu vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, să primească 5% din sumele încasate prin transferul unor jucători din lot.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marin Golea spune acum că i-a atenţionat de la început pe membrii AGA că nu este o numire statutară şi a înaintat o acţiune în justiţie împotriva acestei numiri: ”Din momentul în care l-au numit preşedinte al CA, eu am atenţionat membrii asociaţi că încalcă statutul clubului, ca dovadă după aceea am şi înaintat o acţiune în justiţie şi după un an de zile justiţia ne-a dat dreptate. În perioada următoare vom apela la justiţie pentru a ne îndrepta împotriva celor care au făcut această numire pentru a recupera sumele pe care le-au acordat abuziv fostului preşedinte prin contractul acesta. Nu vom da în judecată asociaţii clubului, ci doar pe acela care a semnat contractul individual de muncă al lui Narcis Răducan. Nu a putut face dovada că numirea sa pe postul de preşedinte a fost făcută cu acordul membrilor asociaţi, ne-am judecat un an şi nu a putut face dovada acesui fapt, altfel nu mai demaram acţiunea în justiţie”.

Răducan mai cere încă 500.000 de lei

Referitor la situaţia actuală a lui Răducan la club, Marin Golea a precizat că acesta a solicitat încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 5 noiembrie şi că s-a înscris şi la masa credală pentru a recupera trei salarii restante şi mai multe bonusuri: „În momentul de faţă domnul Narcis Răducan are depusă la administratorul judiciar o solicitare din data de 4 noiembrie şi, din câte mi s-a relatat domnul administrator, a precizat acolo că din 5 noiembrie vrea să părăsească clubul. A depus o solicitare de a fi înscris la masa credală cu anumite sume în care face şi această precizare că doreşte să plece începând cu data de 5 noiermbrie, cu aproximativ 500 000 de lei noi. E solicitarea dumnealui pentru nişte prime, bonusuri şi salarii neîncasate de trei luni, tot ce avea dumnealui în contractul individual de muncă. Sub nicio formă acel contract nu mai putea fi onorat în condiţiile actuale în cadrul reorganizării clubului”. Narcis Răducan a precizat de nenumărate ori că atât salariul de 8.500 de euro şi aceste sume care reies din prime şi bonusuri de performanţă i se cuvin pentru performanţele „sportive şi financiare” realizate la Pandurii.

Grigoraş nu pleacă după Răducan

CS Pandurii are problene li la nicelul lotului, nu doar al staff-ului administrativ. Rămasă fără trei dintre străinii din lot, după ce Obodo, Buijs şi Bunoza au anunţat că îşi vor rezilia contractele, echipa gorjeană îl va pierde şi atacantul Țucudean, care vrea să-şi încheie conturile cu clubul oltean. În aceste condiţii, antrenorului Petre Grigoraş îi revine o misiune imposibilă, fiind nevoit să improvizeze: „Sunt pus într-o situaţie extrem de delicată. Cert este că sunt pierderi destul de mari, toată zona centrală este dată peste cap. Nu se poate face nimic în perioada aceasta până în iarnă. O să avem o misiune mai mult decât dificilă şi tot ce ne rămâne de făcut este să luptăm în continuare şi sper ca până la urmă vom găsi nişte improvizaţii pentru a acoperi golurile lăsate. Jucătorii români, în mare parte au hotărât să rămână, dar vor mai fi nişte întâlniri cu conducerea şi este posibil să mai renunţe unul sau doi dintre ei”.

Grigoraş a dorit să pună punct speculaţiilor din jurul echipei şi a făcut precizări suplimentare referitoare la banii primiţi de jucători înaintea jocului cu Astra. Fostul preşedinte Narcis Răducan, care a solicitat conducerii clubului încetarea colaborării cu Pandurii, a precizat public, în urmă cu o săptămână, că se vor reduce salariile jucătorilor şi va exista un plafon de 1.000 de euro / lunar, dar antrenorul gorjenilor a explicat că nu este vorba de o grilă nouă de salarizare, ci doar de un avans oferit jucătorilor: „Nu s-a discutat nimic despre o grilă de salarizare, ce au primit jucătorii este un mic avans pentru a le da o gură de oxigen tuturor. Nu s-a pus problema că aceasta va fi grila de salarizare, e greşit spus şi nu s-a discutat acest lucru. Sunt interpretări foarte multe, am văzut că sunt aruncate şi în presă, dar nu au niciun sâmbure de adevăr”.

Grigoraş a dorit să pună punct speculaţiilor referitoare la situaţia sa: „Am văzut expuse şi anumite lucruri legate de mine, cum că nu aş lucra cu X sau cu Y, sau că nu aş accepta nu ştiu ce salariu. Dar cât timp niciun ziarist nu a discutat cu mine, cum să se dea astfel de lucruri în presă? Nu ştiu cine a spus aceste lucruri, dar cu mine nu a discutat nimeni când s-a scris, nimeni nu m-a întrebat dacă voi accepta un salariu sau diminuarea salariului, aşa că nu avea rost să apară astfel de lucruri”.

Grigoraş a pus capăt şi zvonurilor că va pleca odată cu Răducan şi a dat asigurări ferme că rămâne la Tg.Jiu şi vrea să salveze echipa de la retrogradare. „Îmi pare rău că au apărut astfel de lucruri referitoare la o eventuală plecare a mea, repet, nimeni nu a discutat cu mine. Eu am declarat de la început că voi pleca ultimul de la echipă, indiferent de ce se va întâmpla. Asta însemnând că voi trece peste orice problemă pentru a continua munca. Nu vreau să părăsesc aşa echipa şi o spun din nou, pentru cine nu a înţeles: mi-am manifestat dorinţa de a rămâne alături de echipă şi de a pleca ultimul cu mult înainte de a apărea aceste probleme cu care ne confruntăm acum. S-a tot vorbit de 3-4 săptămâni de problema insolvenţei şi eu mereu am menţinut această poziţie a mea, am spus că îmi voi face datoria aici şi voi încerca să mobilizez atât cât pot jucătorii. Am spus că nu voi pleca până când se vor diminua toate şansele de a redresa această echipă. Sunt convins că se poate, o să fiu cel mai optimist şi sper să pun umărul la revenirea echipei şi la menţinerea pandurilor în prima ligă. Doar dacă cineva nu mă va mai dori aici şi va considera că nu mai sunt potrivit atunci mi se poate spune în faţă. Echipa aceasta se află într-o perioadă extrem de dificilă, poate e una dintre cele mai dificile perioade de când cunosc eu Pandurii Tg.Jiu. Nu m-am dat la o parte niciodată de la muncă în astfel de situaţii, nici când am venit aici în 2010 şi erau peste 30 de jucători de la două echipe, de la Pandurii şi Curtea de Argeş, şi am reuşit să fac dintr-o echipă care nu spunea nimic atunci, o echipă extrem de puternică. Atunci a fost perioada în care a început să se vorbească foarte frumos de Târgu Jiu şi de echipă, plus că au crescut aici şi s-au vândut jucători de mare valoare în acea perioadă, atât în ţară dar şi peste hotare”.

Politica