vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

„Cioloş, pion pe tabla de şah a lui Iohannis şi a PNL”

Premierul Dacian Cioloş nu este imparţial şi nici independent politic din moment ce acceptă să fie locomotivă pentru PNL şi USR, pion pe tabla de şah politică a lui Iohannis, afirmă reprezentanţii Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE), filiala Dolj.

Dumitru Ghinea, preşedinte executiv al ALDE Dolj, a declarat,vineri, în cadrul unei conferinţe de presă că premierul Dacian Cioloş “dezamăgeşte” alegătorii care se bazau “pe imparţialitatea guvernului” în alegeri, acceptând să fie “pionul” PNL.

Nu cred că a fost cineva atât de naiv încât să nu realizeze, încă de la început, că actualul cabinet guvernamental va vira la un moment dat într-o direcţie politică. Domnul Cioloş încearcă să devină o locomotivă pentru PNL, partid care suferă din pricina absenţei unui leadership. Prin această atitudine, sigur că domnul Cioloş dezamăgeşte pe cei care îl consideră încă un tehnocrat autentic, dezamăgeşte întreaga masă electorală care se baza pe imparţialitatea guvernului mai ales pentru aceste alegeri, devenind pionul principal pe tabla de şah politică a preşedintelui Iohannis şi a partidului pe care îl guvernează, PNL. Domnul Dacian Cioloş este propunerea PNL pentru funcţia de premier, propunerea unui partid politic, ceea ce spune suficient despre imparţialitatea, despre independenţa politică a primul-ministru care devine astfel, aşa cum am menţionat anterior, locomotivă pentru PNL şi USR”, a afirmat Dumitru Ghinea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mai precizat că “deşi România are cel mai mare nivel de creştere din Uniunea Europeană, aşa cum şi domnul Cioloş, cum şi preşedintele Iohannis subliniază, de 6%, (creştere care se datorează condiţiilor guvernului USL din care şi noi am făcut parte), această creştere ar trebui să se reflecte şi în nivelul de trai al oamenilor”.

Premierul riscă să devină “regretabil şi inevitabil domn MinCioloş”

Gheorghe Perişoreanu, vicepreşedinte ALDE Dolj a completat afirmând că “o bună guvernare nu se poate construi pe minţirea şi manipularea celor guvernaţi”.

„Constatăm că domnul Cioloş scoate, în fiecare zi, prin acţiunile sale, o cărămidă de la temelia credibilităţii sale. Păcălelile şi minciunile domnului Cioloş se ţin lanţ.

Se laudă cu o creştere economică care nu-i aparţine şi pentru care nu a făcut nimic pentru a o genera. Vorbeşte despre nevoia ca această creştere să se regăsească în buzunarele oamenilor, dar ameninţă cu atacarea la Curtea Constituţională a majorărilor decente de salarii pentru sănătate şi educaţie, votate în Parlament. A anunţat la preluarea mandatului său că va asigura o salarizare unitară şi echitabilă, că va corecta nedreptăţile. Nu a reuşit decât să producă şi mai multe inegalităţi şi mai multă nemulţumire socială. A precizat de o sută de ori la începutul mandatului său că nu va intra în politică, că mandatul său este unul limitat la tranziţia până la alegeri. Tot de o sută de ori a spus că nu se va implica în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

În octombrie, în plină precampanie electorală îşi lansează Platforma România 100 cu care defilează prin ţară iar străzile marilor oraşe sunt pline de panouri uriaşe cu chipul premierului, stilizat electoral.

Declară apăsat că nu este premierul niciunui partid politic dar participă la şedinţele PNL unde este uns prin vot, viitorul premier al unui eventual guvern PNL. Toate aceste lucruri ridică mari semne de întrebare asupra credibilităţii şi seriozităţii domnului Cioloş!

Considerăm că sarabanda de minciuni promovate cu atâta nonşalantă de dl Cioloş, încă premierul României, riscă să–l transforme pe acesta într-un regretabil şi inevitabil domn MinCioloş.

Atragem atenţia cu maximă responsabilitate cetăţenilor Doljului să nu se lase manipulaţi de stratagema PNL de a vinde încă o dată opiniei publice un premier care a avut timp un an de zile să arate ce poate, dar care nu a făcut decât să infirme încrederea investită şi să înşele aşteptările oamenilor”, declară Perişoreanu.

Și ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru a intrat în vizorul ALDE Dolj.

Florea Voinea, candidat ALDE Dolj pentru Senatul României, susţine că ”în orice ţară normală, jignirea Parlamentului de către un ministru ar fi atras automat demiterea acelui ministru”.

„Noi, în acest moment, dăm beneficii oamenilor care au nevoie şi trebuie să primească, dar dăm şi la alţi oameni care stau şi lâncezesc şi sunt trântori în sistem. Dăm, în acelaşi timp, servicii care sunt la o calitate abominabilă şi lucrul ăsta trebuie să se schimbe! Iar eu asta vreau să fac, vreau să văd măsurile active că duc la crearea de locuri de muncă, vreau să văd inspecţia socială cum credibilizează domeniul de asistenţă socială şi vreau să văd legea salarizării unitare la care lucrăm, (…) să putem avea un proiect credibil, iar toată lumea din sectorul public să vadă cum în cinci ani le putem creşte cu 30% salariul, astfel încât toată lumea să fie fericită”, este declaraţia ministrului Pîslaru care stârnit reacţii.

Ministrul Muncii a criticat amendamentele votate de PSD şi ALDE la OUG 20 privind salarizarea bugetarilor, prin care salariile din sistemul public ar urma să crească începând cu luna decembrie: „Când ignori, practic, orice avertisment care îţi spune că o cheltuială de personal, care toată lumea spune că e de acord, trebuie fazată ca să ne-o putem permite, în acel moment trebuie să îţi asumi suspiciunea, întemeiată cred eu, de pomană electorală. (…) Ce sens are să distrugi toate lucrurile astea doar pentru a lua, pe ultima sută de metri câteva voturi?”.

Acuzele aduse Parlamentului de către ministrul Muncii sunt inacceptabile şi nu mai pot fi corectate decât prin demiterea sa, consideră senatorul Voinea

Solicităm primului ministru să dea dovadă, fie şi în ceasul al 12-lea că are un comportament de tip european în materia gestionării executivului şi să-l demită pe ministrul Muncii. Comisiile parlamentare de buget finanţe, muncă, sănătate, în respectul cuvenit faţă de cerinţele a sute de mii de oameni discriminaţi salarial, au decis democratic să corecteze ceea ce guvernul a greşit prin alcătuirea ordonanţelor 20 şi 43. Un asemenea gest de responsabilitate faţă de atâţia oameni aflaţi la limita suportabilităţii nu poate fi calificat cu eticheta ”parlament iresponsabil şi lipsit de decenţă” de către un ministru care nu are în spate nici măcar legitimitatea unui vot popular.

Dacă nici la 5-6% creştere economică un guvern nu găseşte soluţii pentru reparaţii salariale legitimate de realitatea socială, atunci acel guvern nu este potrivit să mai guverneze”, afirmă Florea Voinea.

foto: oltenasul.ro

Politica