vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Klemm, studenților craioveni: Vă rog să votați pe 11 decembrie

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, îndeamnă studenții craioveni să voteze pe 11 decembrie și le și indică direcția.

Hans Klemm, a fost prezent, vineri, la Craiova, la deschiderea Zilelor Facultăţii de Ştiinţe. Cu această ocazie, oficialul american le-a vorbit studenților despre alegerile din Statele Unite ale Americii, dar și despre votul pe care românii ar trebui să îl dea la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

“Mă adresez dumneavoastră, ca cetățeni ai României, care pe 11 decembrie vor merge la vot. România este parte a democrației, la fel ca Statele Unite ale Americii, iar ca democrația să înflorească depinde de participarea cetățenilor în guvernare. Cea mai simplă cale de a lua parte la guvernare, la crearea unui guvern competent și integru este de a merge la vot. Așa că vă rog să vă exercitați dreptul și să votați pe 11 decembrie. (…) România este văzută, în Europa de Est, drept un exemplu în ceea ce privește eforturile judiciare pentru a lupta împotriva corupției. Țări precum Macedonia, Republica Moldova au venit în România pentru a obține sfaturi despre  cum să lupte împotriva courpției. Ieri Suedia i-a acordat o distincție importantă Laurei Codruța Kovesi pentru ce a realizat ca șef al DNA. Dar nu numai vecinii voștri, ci și alte țări văd lupta României împotriva corupției. DNA a pus oameni puternici în închisoare, iar ei lupta împotriva DNA. Oameni amenințători se întorc împotriva Codruție Kovesi foarte dur. Lupta va trebui să continue. Dar și alte lucruri pot fi făcute în România pentru a preveni corupția, iar guvernul Cioloș a pus la punct o strategie anticorupție foarte puternică. (…) Lupta împotriva corupției dar și faptul că România are acum cea mai mare creștere economică din UE ca rezultat al mediului propice creat pentru dezvoltarea investițiilor și oportunitățile care există pentru oamenii de afaceri ca să investească, toate acestea sunt recunoscute de SUA. Succesul de astăzi al României nu îl vezi oriunde. Este important să ai un guvern care răspunde oamenilor săi, transparent în privința politicii și programului, care dispus să se consulte cu oamenii, care se angajează să lupte împotriva corupției. Toate aceste decizii vor fi luate va fi determinat pe 11 decembrie. E foarte important pentru România sa voteze pe 11 decembrie și speranța mea este să voteze pentru o guvernare care se bazează pe competență și care are integritate.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica