joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Program de internship, la Facultatea de Drept din Craiova

Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova a lansat un program de internship dedicat studenţilor înscrişi la cursurile de master ale faculăţii, continuând astfel politica de deschidere instituţională şi de pregătire a studenţilor pentru viaţă profesională reală.

„La început de carieră primii paşi sunt dificili, iar viitorul incert. Până să se afirme într-un domeniu, un profesionist trece prin multe etape, prima dintre ele fiind aceea în care a acumulat cunoştinţe în facultate, însă nu are experienţă practică şi se loveşte de reticenţa angajatorilor de a coopta oameni neexperimentaţi. Facultatea de Drept intervine aici în sprijinul absolvenţilor săi prin programul de internship” a declarat prof. univ. dr. Gabriel Olteanu, prodecan cu cercetarea şi coordonatorul acestui program.

Selecţia studenţilor care vor participa la acest program s-a încheiat recent. Primii participanţi la acest proiect sunt: Bianca Popescu, Nistor Dragoş, Moruntale Andreea, Goagă Adriana şi Dihorul Isabela, absolvenţi ai programului de licenţă, promoţia 2016.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Studenţii implicaţi în programul de internship vor avea posibilitatea să cunoască din interior activitatea didactică, de cercetare şi administrativă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova şi pot acumula cunoştinţe şi experienţă practică” a declarat Dragoş Nistor, student la programul de masterat, specializarea Stiinţe penale, care are şansa să participe la internship.

Obiectivele specifice acestui program vizează: pregătirea şi participarea la activităţile didactice directe cu studenţii de la programele universitare de licenţă, activităţi de identificare şi pregătire proiecte dedicate studenţilor, implicare în desfăşurarea sesiunilor de examene, analiza cadrului normativ specific activităţilor desfăşurate în instituţie şi nu în ultimul rând, recomandări de îmbunătăţire a actului educaţional în vederea creşterii procentului de absolvenţi admişi în profesii juridice.

De asemenea, se doreşte „obţinerea feedback-ului cu privire la activitatea facultăţii, de la un grup valoros de studenţi, aflaţi acum la cursurile de master, pentru a putea îmbunătăţi procentul de inserţie profesională la finalul cursurilor” a declarat decanul Facultăţii de Drept, prof.univ.dr. Sevastian Cercel.

Programul se derulează în perioada noiembrie 2016 – iunie 2017, iar activitatea desfăşurată va fi periodic analizată de către consiliului facultăţii şi prezentată departamentelor didactice.

Universitatea din Craiova

 

Politica