miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CEO a acoperit, în octombrie, 23% din producţia de energie a României

Complexul Energetic Oltenia (CEO) a produs, în luna octombrie, 1,32 TWh energie electrică, din care a livrat 1,2 TWh, acoperind astfel 22-23% din producţia de energie din Sistemul Energetic Naţional (SEN), a anunţat, miercuri, compania de stat.

Producţia de cărbune a companiei s-a ridicat, luna trecută, la aproximativ 1,9 milioane tone, scrie  News.ro.

Octombrie 2016 a fost cea de-a doua lună favorabilă din acest an pentru CE Oltenia, din punct de vedere al producţiei realizate, cele mai mari valori ale indicatorilor fiind realizate în luna ianuarie 2016”, se arată într-un comunicat al companiei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În octombrie, CE Oltenia a funcţionat cu şapte grupuri energetice.

Compania de stat susţine că, potrivit Dispecerului Energetic Naţional, în luna octombrie 2016, puterile medii înregistrate de energia produsă pe bază de cărbune au fost cele mai mari din SEN pe parcursul a 15 zile, în restul perioadei ocupând locul secund, ceea ce arată că „lipsa cărbunelui ar duce la dezechilibre majore în SEN”.

Complexul Energetic Oltenia a fost înfiinţat în 2011 prin fuziunea Complexurilor Energetice Rovinari, Turceni şi Craiova cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Compania se află într-o situaţie financiară dificilă şi estimează un profit net de 600.000 lei (133.000 euro), după pierderi de 961 milioane lei (213,5 milioane euro) anul trecut, potrivit proiectului de venituri şi cheltuieli.

În prima jumătate a acestui an, Complexul Energetic Oltenia a înregistrat pierderi de 138,2 milioane lei (circa 31 milioane euro), comparativ cu un profit net de 13,5 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Cota de piaţă a companiei a scăzut la 17,9%, de la 18,4% în primul semestru din 2015.

Profit.ro

Politica