joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe procesul craioveanului care a vrut să arunce în aer şase poliţişti

Magistraţii Judecătoriei Craiova au dispus începerea procesului tânărului, de 29 de ani, din Craiova ajuns după gratii pe 19 august a.c. pentru ultraj. Este vorba despre Sorin Marian Prioteasa, cel care a ameninţat şase poliţişti cu cuţitul dar  şi că îi aruncă în aer, după ce a smuls furtunul de gaze de la aragaz. Fapta s-a petrecut în blocul nr. 30 din Craioviţa Nouă, unde locatarii chemaseră Poliţia pentru că tânărul făcea scandal şi îşi agresase o rudă. Inculpatul a fost menţinut după gratii, iar la rămânerea definitivă a hotărârii, Judecătoria Craiova va stabili primul termen al procesului.

La începutul lunii seprembrie a.c. s-a înregistrat la Judecătoria Craiova dosarul în care Sorin Marian Prioteasa, de 29 de ani, din Craiova, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de ultraj, cu şase părţi vătămate, respectiv poliţişti ai Secţiei 5 din Craioviţa Nouă. Dosarul a intrat în camera preliminară, a fost analizat de judecători, iar pe 20 octombrie a.c., instanţa a constatat legalitatea probelor şi a rechizitoriului Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, dispunând începerea procesului:  „Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 10975/P/2016 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova privind pe inculpatul PRIOTEASA MARIAN SORIN, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind inculpatul PRIOTEASA MARIAN SORIN. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului, din care suma de 260 lei reprezintă onorariu avocat din oficiu. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea încheierii, conform art. 347 alin. 1 C.p.p. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 20.10.2016”.

Acum urmează ca la rămânerea definitivă a acestei hotărâri să înceapă procesul craioveanului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că scandalul în urma căruia Sorin Marian Prioteasa, de 29 de ani, din Craiova, a ajuns în spatele gratiilor, s-a petrecut în noaptea 18/19 august a.c., în blocul nr. 30, bulevardul Oltenia, din cartierul Craioviţa Nouă. Tânărul, care consumase în prealabil băuturi alcoolice, şi-a agresat bunica, în vârstă de 82 de ani, iar vecinii, care au auzit strigătele victimei, au sunat la 112, chemând Poliţia. Trei echipaje de poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au ajuns la faţa locului, dar când agresprul i-a văzut la uşă, a început să-i înjure şi să-i ameninţe cu bătaia, mai exact cu un cuţit şi o bâtă. În plus, la un moment dat a scos o brichetă ameninţând că-i aruncă totul în aer atât pe poliţişti cât şi pe vecinii care îi chemaseră, pentru că smulsese furtunul de alimentare cu gaz al aragazului. Cei şase poliţişti au intervenit în forţă până la urmă, l-au imobilizat pe scandalagiu, l-au urcat în maşină şi l-au dus la sediul Secţiei de Poliţie, de unde a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. După ce a fost audiat de procuror, pe numele său a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii a şase infracţiuni de ultraj, în baza plângerilor depuse de agenţii agresaţi, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior arestat preventiv, măsură prelungită faţă de el în fiecare lună.  ”Pe timpul intervenţiei, Prioteasa Marian Sorin a ameninţat în mod direct un număr de şase poliţişti, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce implicau exerciţiul autorităţii de stat, cu acte de violenţă fizică prin folosirea unui cuţit  şi a unei bâte. De asemenea, funcţionarii publici au fost ameninţaţi în mod direct de către Prioteasa Marian Sorin prin faptul că va produce o explozie prin aprinderea instalaţiei de gaze din locuinţă, instalaţie pe care o deteriorase cu ocazia scandalului anterior”, au reţinut procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au finalizat cercetările şi au întocmit rechizitoriul prin care s-a dispus trimiterea în judecată a lui Sorin Marian Prioteasa pentru comiterea infracţiunii de ultraj, dosarul înregistrându-se la Judecătoria Craiova pe 9 septembrie a.c. Pe 11 octombrie a.c., inculpatul a cerut să fie pus în libertate, însă judecătorii i-au respins cererea şi l-au menţinut în arest preventiv:  „Respinge cererea formulată de inculpat, prin apărător, de revocare a măsurii arestării preventive sau de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlul judiciar sau a arestului la domiciliu. In temeiul art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 alin. 4 si 6 C.p.p. mentine ca fiind temeinică şi legală măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul PRIOTEASA MARIAN SORIN, prin încheierea nr. 65/19.08.2016 a Judecătoriei Craiova, fiind emis mandatul de arestare nr. 48/19.08.2016. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 11.10.2016, ora 12.10”, se arată în încheierea de şedinţă a Judecătoriei Craiova, menţinută, câteva zile mai târziu, şi de Tribunalul Dolj.

 

Politica