joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doar voleibaliştii au învins

Sâmbătă, trei dintre echipele SCM U Craiova au activat în campionat, însă doar formaţia masculină de volei a izbutit să îşi adjudece o victorie. Trupa pregătită de Dănuţ Pascu a întâlnit pe teren propriu CSM Bucureşti, în Sala Polivalentă din Craiova, într-o partidă ce a contat pentru etapa a patra a Diviziei A1. Meciul a fost unul scurt, formaţia craioveană impunându-se clar cu scorul de 3-0 în faţa grupării bucureştene, care până acum pierduse un singur meci în acest sezon, cu 3-2, în etapa de debut când a jucat la Arcada Galaţi. Băieţii lui Pascu au trecut la pas în fiecare set de adversarii din capitală, cu 25-19 în primul set şi 25-17 în celelalte două.

„Am început rău meciul, dar în partea a doua a partidei  am jucat precis, la rezultat, şi ne-am atins obiectivul – victorie de 3 puncte!”, a fost de părere antrenorul craiovenilor, Dănuţ Pascu, după victoria cu CSM Bucureşti.

În urma acestui succes, echipa masculină de volei a acumulat nouă puncte în clasament şi se clasează pe locul cinci, la trei puncte distanţă de actualul lider, Tricolorul Ploieşti, urmând ca în etapa viitoare să se deplaseze pe terenul formaţiei Steaua Bucureşti, pe data de 2 noiembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă băieţii au reuşit să se impună în runda de sâmbătă, nu acelaşi lucru s-a întâmplat în voiajul voleibalistelor la Unic Piatra Neamţ. Echipa pregătită de Daniel Săvoiu a înregistrat a patra înfrângere consecutive de la startul campionatului, tot cu scorul de 3-0 ca în ultimele două meciuri. Formaţia din Piatra Neamţ a câştigat partida cu echipa din Bănie după ce s-a impus în primul set cu 25-10, în al doilea cu 25-9 şi în ultimul cu 25-19, parte a meciului în care craiovencele au avut un cuvânt de spus, comparativ cu primele două seturi în care parcă nu au existat pe teren.

„Am făcut un joc foarte slab. Fetele au greşit foarte mult la preluarea din serviciu şi nu am reuşit să construim pe faza I, drept pentru care am avut un atac previzibil, dându-le posibilitatea adversarelor să-şi facă jocul”, a declarat Daniel Săvoiu, antrenorul echipei feminine de volei a SCM U Craiova. Voleibalistele vor evolua acasă în următoarea etapă, contra CS Volei Alba Blaj, pe 2 noiembrie.

Un rezultat negativ a fost consemnat şi de formaţia masculină de baschet, care în fieful campioanei en titre, CSM Oradea, n-a putut să obţină vreun punct. Orădenii au trecut de SCM U Craiova cu scorul de 73-58, după o primă parte a meciului în care băieţii lui Vukasnovic au fost ridiculizaţi de gazde, încercând în zadar apoi să revină în joc după pauza mare. Primele două sferturi au fost adjudecate de echipa din Oradea cu 23-11 şi 19-15, ca sfertul trei să se încheie la egalitate, 18-18, iar ultimul act al întâlnirii să fie câştigat de craioveni cu 14-13, fără să mai conteze însă în soarta partidei. Pentru SCM U Craiova au evoluat, la Oradea, jucătorii:  F. Sepa (5 p.), W. Paul (19 p.), Abrams (12 p.), Aktaş (2 p.), Gregory (4 p.), Fraseniuc (9 p.), Marinovic (7 p.), Lupusavei.

Baschetbaliştii craioveni sunt în prezent pe locul şase în ierarhie, cu şapte puncte acumulate, iar în etapa următoarea va întâlni pe teren propriu Dinamo Bucureşti.

Handbalistele au surclasat Romanul

Fetele pregătite de Bogdan Burcea au obţinut o victorie importantă săptămâna trecută, în disputa din Sala Polivalentă din Craiova contra lui CSM Roman, impunându-se cu 30-21 (18-7) în faţa formaţiei moldave, a cincea victorie a craiovencelor din acest campionat.

„A fost o primă repriză foarte bună, dar pot să spun că pe toată durata partidei fetele au avut o evoluţie constant bună. Romanul este o echipă foarte bună, iar fetele merită toate laudele după acest succes”, a declarat Bogdan Burcea, antrenorul echipei de handbal feminin, care a trimis în teren în meciul cu Roman următoarele jucătoare: Paşca, Dumanska, Stanciu – Trifunovic, Șelaru (4 g.), Landre (6 g.), Apipie (1 g.), Nikolic (4 g.), Băbeanu (2 g.), Zamfir (9 g.), Ianaşi, Burlachenko (2 g.), Andrei (2 g.), Țălu.

SCM Craiova, clasată la acest moment pe locul cinci în Liga Naţională, urmează să întâlnească Dunărea Brăila în deplasare, pe 6 noiembrie.

Politica