vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ: SUSȚINEM REVENDICĂRILE LEGITIME ALE GREVIȘTILOR DIN SĂNĂTATE

Ion Cupă: ”Voi sustine în Comisia de Buget- Finanțe a Camerei Deputatilor modificarile la OUG 20 si 43 propuse de sindicatele din sănătate”

ALDE a avertizat în mai multe rânduri asupra declanșării conflictelor sociale din cauza”ordonanțelor discriminării”(20 si 43).

Prima îndatorire a oricărui guvern este să își respecte cetățenii. Prima dovadă de respect este aceea a neîncălcării principiului fundamental ”salarizare egală la muncă egală”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Guvernul Ciolos nu doar că nu și–a respectat promisiunea privind Legea Salarizării Unitare dar a reușit să declanșeze, prin incompetența sa, cea mai mare grevă generală din ultimii 20 de ani.

În calitate de membru al Comisiei de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților, Ion Cupă, președintele ALDE Dolj va susține revendicările legitime ale sindicatelor din sănătate privind modificările aduse OUG 20 si OUG 43.

Este inacceptabil ca un guvern să trateze cu lipsă de responsabilitate aproape 100.000 de români care se simt discriminați pe bună dreptate. Este condamnabil ca un guvern să pună in pericol funcționarea unui întreg sistem de sănătate și aşa afectat de numeroase probleme.

Cerem guvernului Ciolos să dea dovadă de minima moralia şi să găsească în aceste zile, cât mai rapid cu putință, soluţiile concrete care să permită angajaţilor din sănătate să întrerupă greva și să iși reia activitatea.

BIROUL DE PRESĂ ALDE DOLJ

Politica