vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Halloween, la „Aman”

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Mediatecă și American Corner Craiova, vă invită să participați luni, 31.10.2016 și marți 01.11.2016, la sărbătoarea de Halloween.

Luni, de la ora 10:00 vor participa la eveniment elevii claselor primare de la Școala Gimnazială “Ghe. Bibescu”, iar de la ora 12:00 vor participa elevii claselor gimnaziale de la Școala Gimnazială “Ghe. Bibescu”, însoțiți de învățători și profesori. Cu această ocazie elevii vor asista la o prezentare despre originea sărbătorii de Halloween și vor viziona filmul de animație “Casa mea e un monstru!”.

Marți, de la ora 11:00 vor participa elevi de la Liceul Internațional cu predare în limba franceză “Voltaire”, însoțiți de profesor Corina Mitrulescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu această ocazie elevii vor discuta despre originea sărbătorii de Halloween, vor lectura scurte povestiri din opera scriitorului de origine americană Edgar Allan Poe și vor viziona filmul artistic “The Raven”, inspirat de opera lui.

Halloween-ul este o veche sărbătoare celtică a recoltei cunoscută și ca Samhain, care coincidea și cu sărbătoarea celtică de An Nou. Oamenii plăteau tribut lui Samhain, zeul morții, pentru a onora anul care trece și sufletele celor care au murit. Se credea că vălul care despărțea cele două lumi, a viilor și a morților era mai subțire în această noapte.

Biroul de Presa al Bibliotecii Județene Alexandru și Aristia Aman Craiova

Politica