vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cei doi minori căutaţi de poliţie vor să rămână cu tatăl lor. DGASPC Mehedinţi încearcă să îi ia în plasament

Cei doi copii minori din Severin, daţi dispăruţi de mama lor, găsiţi în București împreună cu tatăl lor, ar putea ajunge în plasament, până când mama lor va veni să îi ia.

Elisha David Vlad, de 10 ani, şi Sarai Alessia Vlad, de 8 ani, sunt cei doi copii pe care poliţișţii români și americani i-au căutat mai multe zile. Părinţîi lor sunt din Drobeta Turnu Severin. Ei au locuit în Statele Unite ale Americii până anul trecut, când au divorţat. O instanţă i-a încredinţat pe copii mamei lor. Tatăl a primit dreptul la o vizită săptămânală de câteva ore, însă în luna august când i-a preluat nu i-a mai dus înapoi la mama lor.

Copiii spun că vor să rămână cu tatăl lor. Ar putea fi însă despărţiţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În data de 26.10.2016 am fost contactaţi telefonic de către reprezentanţii IPJ Mehedinţi şi ni s-a comunicat faptul că cei doi copii au fost găsiţi în municipiul Bucureşti, împreună cu tatăl lor şi ni s-a solicitat prezenţa unui psiholog pentru audierea acestora. Astfel, după orele 22,00, specialiştii instituţiei noastre s-au prezentat la sediul IPJ Mehedinţi, iar după discuţiile purtate de către psiholog cu cei doi copii aceştia au declarat că vor să rămână împreună cu tatăl lor. Tatăl copiilor a fost informat cu privire la serviciile oferite de către instituţia noastră,  însă a refuzat declarând că nu este de acord cu plasarea copiilor într-un centru.  Potrivit sentinţei civile nr. 350/10.03.2016  a Tribunalului Bucureşti, rămasă definitivă şi irevocabilă prin respingerea recursului, tatăl, numitul Vlad Paul Roberto a fost obligat să  înapoieze minorii la reşedinţa obişnuita a minorilor din SUA, la mama acestora, Vlad Maria.  Deşi numitul Vlad Paul Roberto a declarat că are cunoştinţă despre hotărârea instanţei prin care cei doi copii sunt încredinţaţi mamei, acesta nu a respectat dispoziţiile instanţei, motivând că minorii sunt ataşaţi de el. Mama copiilor, numită Vlad Maria, a fost contactată în data de 26.10.2016 de către  Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei, şi a declarat că va reveni în ţara în cel mai scurt timp posibil. Menţionăm faptul că pe rolul Curţii de Apel Craiova se află înregistrat dosarul cu nr. 26/101/2016, cu termen de judecată la data de 16.11.2016, având ca obiect recunoaşterea înscrisurilor şi hotărârilor străine, hotărârea judecătorească din 3.12.2015, pronunţată de Curtea de Apel a Statului Oregon din Statele Unite ale Americii, în cauză cu nr. C143932DRB. În prezent copii se află la reşedinţa tatălui şi din cauză că atât tatăl, cât şi minorii au refuzat serviciile oferite de instituţia noastră s-a luat decizia de a solicita instanţei judecătoreşti, pe calea ordonanţei preşedinţiale, plasamentul în regim de urgenţă al celor doi minori”, au transmis reprezentanţii DGASPC Mehedinţi într-un comunicat de presă.

În acest moment, mai spun reprezentanţii instituţiei, instanţa judecătorească este singura autoritate competentă să se pronunţe, luând în considerare interesul superior al copilului, cu privire la instituirea măsurii de protecţie specială, precum şi modalităţile în care se exercită drepturile şi se îndeplinesc obligaţiile părinteşti.

 

 

Politica