vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

100 de minute, pentru a trece de Sepsi

CSU Craiova a obţinut calificarea în optimile Cupei României după o întâlnire care, iniţial, părea lejeră, dar s-a dovedit a fi mai problematică decât se aşteptau craiovenii. Trupa lui Gigi Mulţescu a trecut, marţi seara, de Sepsi Sfântu Gheorghe, în meciul disputat pe stadionul Tineretului din Braşov, pe o suprafaţă de joc dificilă. Formaţia craioveană s-a impus cu scorul de 1-0, singurul gol al partidei fiind marcat în prelungiri, în timpul regulamentar elevii lui Mulţescu nu au reuşit să găsească traseul perfect către plasa porţii apărate de Niczuly. Ivan în schimb a izbutit să înscrie în minutul 100 al întâlnirii printr-un lob peste portarul gazdelor, aducând astfel victoria şi calificarea echipei craiovene în următoarea fază a Cupei României.

Sunt dezamăgit de organizarea meciului. Eu sunt adeptul câştigării Cupei României, pentru că este un trofeu la care ajungi mult mai repede, dar nu se poate, am jucat parcă pe o orezărie, să-ţi sară mingea,să nu poţi să o controlezi. Nu ştiu dacă nu a fost premeditată treaba asta, pentru că se ştia că noi suntem o echipă care pasăm şi vrem să controlăm jocul, să atacăm. Ni s-au dat arbitri fără experienţă, care nu ştiu să ţină un joc în mână. Am avut nişte adversari care până în repriza a doua şi-au ţinut cumpătul, dar după au devenit foarte agresivi. Nu se poate, avem jucători cu răni, cu plăgi deschise… Ăsta nu-i fotbal! Noi respectăm competiţia, dar nu suntem respectaţi. Este o victorie mare, pentru că noi am atacat 80 din 90 de minute. Sigur că am ratat mult, dar la bază a stat starea terenului. Stimula contactele cu adverarul şi ei asta aşteptau. Pe ei i-a interesat să ne blocheze, în rest au mers la ce s-o putea face pe contraatac sau la o fază fixă. A fost şi o lipsă de concentrare la noi, mai ales la finalizare. Una peste alta vreau să-i felicit pe jucătorii mei, pentru că au rezistat 120 de minute, după ce am avut, acum două zile, un joc foarte greu la Mediaş, şi un drum cu autocarul, care s-a mărit ca timp din cauza unui accident pe Valea Oltului. Ei merită tot respectul nostru pentru atitudinea şi modul cum s-au luptat până la final. Nu cred că s-a pus problema învingătoarei, ci doar a scorului”, a declarat Muescu la finalul meciului de la Braşov.

Antrenorul formaţiei din Bănie mai crede că echipa craioveană ar fi meritat să fie pe primul loc acum în campionat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Despre Cupă nu putem să vorbim prea mult, pentru că a trecut un singur tur pentru noi, dar în campionat puteam mai mult. Puteam să fim pe primul loc, acum, dacă nu pierdeam la Steaua dintr-un penalti imaginar, şi la Timişoara unde am pierdut la fel, din două penaltiuri imaginare. Eram pe primul loc sigur şi meritam să fim acolo, pentru că am fost echipa care am atacat cel mai mult”, a adăugat tehnicianul craiovenilor.

În următoarea etapă din campionat, CSU Craiova va întâlni pe teren propriu Pandurii Târgu Jiu, în ziua de sâmbătă, de la ora 14.00.

3-0 sec, pentru gorjeni, în meciul de pe Bega

Pandurii a evoluat, de asemenea, în cursul zilei de marţi în faza şaisprezecimilor Cupei României, întâlnind în deplasare divizionara secundă ASU Politehnica Timişoara. Formaţia pregătită de Petre Grigoraş a avansat în optimile competiţiei eliminatorii după ce a dispus de echipa timişoreană la scor de neprezentare. Valentin Alexandru (39) a adus gruparea gorjeană în avantaj încă din prima repriză, ca mai apoi în actul secund Obodo (48) să mărească ecartul în urma unei lovituri de pedeapsă, iar Bunoza (90) a stabilit scorul final în ultimele secvenţe ale meciului.

Politehnica Timişoara – Pandurii Târgu-Jiu 0-3 (0-1)
Au marcat: Alexandru 39`, Obod
o 48`(p), Bunoza 90`
Stadion: ”
Dan Păltinişanu (Timişoara); spectatori 3.500
Politehnica: Gkakos
Taub, Telescu, Todorov (Constantinescu 45`), Ştefanovici Stancu-Mărgărit, Dănăricu, Giurigici (Țugui 65`), Vucea Blănaru (Neamţu 77`). Antrenor: Sorin Brîndescu.
Pandurii: Stanca –
Unguruşan, Piţian (Pleaşcă 45`), Vasiljevic, Bunoza Voiculeţ (Pirtea 68`), Obodo Muntean, Herea (Trifu 65`), Pîrcălabu Alexandru. Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene:
/ Vasiljevic, Obodo
Arbitru: Cătălin Popa. A
sistenţi: Ionuţ Marius Bobe şi Adrian Ionescu.

 

Politica