joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Şi-a băgat dracu` coada? DNA ar fi luat documente de la Mitropolia Olteniei

O informaţie apărută, miercuri, pe surse, a agitat spiritele în Bănie. DNA ar fi bătut la uşa „sfinţilor” din Mitropolia Olteniei şi ar fi ridicat de acolo mai multe documente.

Nici nu a apărut bine informaţia, că Mitropolia s-a şi grăbit cu reacţia: E Sfântul Dumitru, îndemnăm credincioşii să nu se lase influenţaţi de dezinformări.”

Referitor la ştirile vehiculate pe canalele mass-media aducem precizarea că la Centrul Eparhial din Craiova nu se desfăşoara niciun control financiar sau de altă natură. Precizăm că astăzi îl prăznuim pe Sf. Mare Mucenic Dimitrie, ocrotitorul Catedralei Mitropolitane şi al oraşului Craiova, de aceea îndemnăm pe toţi credincioşii noştri să nu se lase influenţaţi de astfel de dezinformări”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi totuşi, un răspuns transmis de Direcţia Naţională Anticorupţie la solicitarea Jurnalul Olteniei lasă de înţeles că s-ar face unele cercetări.

Jurnalul Olteniei a solicitat DNA ca în baza Legii nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, să comunice dacă este adevărat că procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii în cursul zilei de 26 octombrie la sediul Mitropoliei Olteniei din Craiova şi care sunt aspectele cercetate şi cine este, mai exact, cercetat în această cauză.

Răspunsul DNA a venit scurt şi sec: „În legătură cu informaţiile solicitate, vă transmitem că, în acest moment, acestea nu fac obiectul comunicării publice, fiindu-le incidente prevederile art. 12, alin.1, lit. e) din Legea nr.544/2001”.

Ce spune articolul invocat de DNA

Art 12. alin.1, litera e) din Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public prevede că se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor (…) informaţiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidenţiale ori se pun în pericol viaţa, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urma anchetei efectuate sau în curs de desfăşurare.

Din aceasta rezultă că este în curs o anchetă. Reprezentanţii Mitropoliei, cei care au transmis dezinformarea, probabil nu au ştiut de cercetările DNA, că doar nu-i putem suspecta că au încălcat una dintre cele 10 porunci din Sfânta Scriptură.

Pe de altă parte, surse judiciare au declarat pentru PUNCT OCHIT că este vorba de “o ridicare de documente cu acordul părţilor fără a exista un mandat judecătoresc”.

 

Politica