vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severineanul Mihăescu, lider cu Juventus

 

Juventus Bucureşti a ajuns lider detaşat în liga secundă şi datorită evoluţiilor lui Mădălin Mihăescu

Cu 11 victorii, un egal şi o înfrângere, echipa din cartierul bucureştean Colentina are deja un avans de 6 puncte faţă de Foresta Suceava şi FC Braşov. La parcursul surprinzător din această primă parte a sezonului a contribuit şi mijlocaşul severinean Mădălin Mihăescu, care a jucat 504 minute, în 10 partide, şi a marcat un gol. „Cred că este prea devreme să vorbesc despre promovare. Dacă vom continua pe această linie, până în iarnă, de-abia atunci pot să mă gândesc la Liga I. Cu lotul actual, eu zic că avem puterea şi valoarea să promovăm, deşi obiectivul nostru e locurile 1-8”, a precizat Mihăescu. Olteanul de 28 de ani a dezvăluit şi cum a ajuns o nou-promovată să domine eşalonul secund: „Atmosfera la echipă este senzaţională, iar cheia succesului este antrenorul Daniel Opriţa, deoarece a format acest grup unit şi ne-a dat încrederea de care aveam nevoie. Este un antrenor care ştie să ţină vestiarul, face atmosferă frumoasă la echipă şi ştie să îşi apropie jucătorii. Dânsul a ales numai jucători cu caracter, cu care a lucrat sezonul trecut la Liga 3 şi cu care a reuşit promovarea, iar în liga secundă s-a bazat în continuare pe acelaşi lot, plus câţiva jucători cu experienţă în Liga 1, cum ar fi Băjenaru, Beţa sau Buhăescu, care ne ajută foarte mult. Cred că forţa grupului ne-a dus pe primul loc. Și stabilitatea financiară pe care o avem la club are un rol foarte important, fiindcă putem să ne antrenăm în linişte”.

Jucătorul descoperit de antrenorul Vintilă Mişu ştie deja cu cine se va lupta echipa sa pentru promovare: „Cred că, până la final, o să ne luptăm cu FC Braşov, Foresta Suceava şi Chindia Târgovoşte. Sper să promovam noi şi Chindia. Am foarte mulţi prieteni la Târgovişte, unde am jucat aproape 2 ani”. Până la debutul actualului sezon, Mihăescu a mai jucat la Minerul Mehedinţi (C), Dinamo II Bucureşti (C), Chindia Târgovişte (B), Gloria Buzău (B), FC Olt Slatina (B) şi Juventus Bucureşti (C)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fosta campioană a României, în 1930, Juventus Bucureşti a fost desfiinţată de regimul comunist la începutul anilor ’50 şi a fost reactivată după Revoluţie, în 1993. De atunci, s-a zbătut între eşaloanele 2 şi 3.

 

Politica