marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Candidaţii PSD Mehedinţi la parlamentare, validaţi de forul central

Lista candidaţilor PSD Mehedinţi la alegerile parlamentare din 11 decembrie a fost validată în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, care a avut loc la Bucureşti.

Pentru Camera Deputaţilor, din Mehedinţi, candidează Constatin Truşcă, primarul comunei Şimian. El este urmat de Valentin Popescu, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă  Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi, fiul lui Constantin Popescu, patronul de la Floricola Orşova. Pe locul 3 se află Vlad Bontea fost preşedinte al PSD Strehaia în prezent preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului.

La Senat, primul pe lista de candidaturi este Liviu Mazilu, secretarul general al PSD Mehedinţi, actualmente vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, acesta fiind urmat de Jean Rogoveanu, primarul comunei Gogoşu, personaj cunoscut sub porecla de ,,Garcia”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Şi lista PNL Mehedinţi a fost votată de forul central al partidului, fără modificări.

Astfel, preşedintele organizaţiei judeţene Virgil Popescu este primul pe lista candidaţilor liberali pentru Camera Deputaţilor. Pe locul 2 pentru Camera Deputaţilor se află Dan Constantin Săceanu, fost prefect, fost director RAAN, fost parlamentar, liberal cu state vechi. Pe locul 3 la Camera Deputaţilor este înscris Gheorghe Florescu, profesor universitar, fost vicepreşedinte al CJ Mehedinţi şi fost preşedinte la PC Mehedinţi, o bună  perioadă. La Senat pe primul loc se află senatorul în funcţie Marius Bălu, iar pe locul 2 este medicul Stela Firu, director la spitalul CFR din Severin, preşedinta organizaţiei judeţene de femei a liberalilor mehedinţeni, fost director la DSP Mehedinţi şi actual consilier judeţean liberal.

ALDE Mehedinţi a depus candidaturile la BEJ

ALDE merge pe mâna actualului parlamentar Viorel Palaşcă, liderul judeţean al formaţiunii politice care candidează la Camera Deputaţi. La Senat primul pe lista de candidaturi este Ionuţ Sibinescu, preşedinte ALDE Drobeta şi consilier judeţean.

Candidaţi ALDE Mehedinţi pentru Camera Deputaţilor:

1. Palaşcă Viorel – Deputat

2. Ciobanu Carmen – Manager – inginer

3. Gheorghe Ovidiu – Medic

4. Mijaiche Alexandru – Viceprimar – avocat

5. Nanciu Renatta – Vicepreşedinte CJ Mehedinţi – avocat

6. Enache Cătălin – Primar

Candidaţi ALDE Mehedinţi pentru Senatul României:

1. Sibinescu Ionuţ – Economist

2. Spuză Viorel – Primar

3. Tuţu Ecaterina – Cadru didactic

4. Sălceanu Valentin – Primar

 

Politica