vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cupa României/Meci de gală pentru Vâlcea

Trupa lui Gane joacă în ”16”-mi, în Zăvoi, cu deţinătoarea trofeului CFR Cluj.

Cu un moral ascendent după ultima victorie din campionat scor 3-0, în faţa orădenilor de la Luceafărul, CSM Râmnicu Vâlcea va juca în Zăvoi, azi, de la ora 14.30 cu deţinătoarea Cupei, CFR Cluj.

Ne bucură mult că vom juca acasă cu CFR. În caz contrar, meciul nu mai avea un farmec atât de mare. Mă aştept să avem poate chiar 4.000-5.000 de suporteri pe stadion. Nu oricând vine la Vâlcea una dintre cele mai mari cluburi din ultimul deceniu, cu mai multe titluri naţionale, Cupe şi prezenţe în competiţiile europene. Sunt convins că va fi un meci pe cinste. CFR este o echipă în plină formă în campionat, joacă un fotbal de calitate şi ne aşteaptă o partidă grea. Sper ca băieţii să conştientizeze miza jocului şi faptul că îşi pot arăta calităţile cu o echipă de top din prima ligă”, a spus antrenorul principal de la CSM Rm. Vâlcea,”Jerry” Gane.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Destul de optimist pentru acest joc este şi fundaşul gazdelor Samson Nwabueze.

Trebuie să ne concentrăm, îi putem elimina, chiar dacă o să ne fie foarte greu, ştim asta. O să-i pregătesc pe băieţi înainte de meci. O să le spun la vestiar că trebuie să muşcăm din ei. Sper să jucăm în faţa unor tribune pline”, a spus Nwabueze.

La echipa din Gruia se regăsesc doi jucători vâlceni, este vorba de Sergiu Negruţ, cel care a şi jucat la CSM, dar şi Adrian Păun. Originar din Drăgăşani, Păun este internaţional de tineret şi unul din jucătorii de bază de la CFR.

Normal că m-a bucurat rezultatul tragerii la soţi pentru faza şaisprezecimilor. Îmi doream să jucăm cu echipa de la Vâlcea. Eu sunt vâlcean, de la Drăgăşani, şi îmi doream să joc acasă. Urmăresc des meciurile celor de la CSM, atât cât îmi permite timpul şi sunt fanul lor în liga a doua, fiind echipa din judeţul meu. Sper ca şi Vâlcea să ajungă la un moment dat în primul eşalon, oamenii, suporterii, o merită. Eu cred ca va fi un meci interesant pentru că CSM este o echipă bună, cu jucători experimentaţi plus jucătorii tineri, de valoare şi cu un antrenor cu un spirit de învingător. De asemenea atuul CSM-ului este Florin Costea care îmi este şi prieten din perioada în care a jucat la CFR. Sper ca la meciul de marţi să vină cât mai mulţi spectatori pentru că vor avea parte de un meci frumos, sunt convins”, a declarat Păun.

Un alt jucător aflat, acum, la CFR, dar care a trecut şi pe la gruparea din Zăvoi este Alexandru Neagu. Acesta a jucat acum 3 ani la CSM sosind de la Pandurii Târgu Jiu. Pentru clujeni acesta este primul meci în Cupă, în timp ce vâlcenii au eliminat în faza precedentă pe ACSO Filiaşi, după un meci în care a deschis scorul prin Pârvulescu şi a fost egalată prin reuşita lui Fotescu. La penaltiuri elevii lui Gane au transformat tot, însă doljenii au ratat prin Neacşu, cel care trimisese pe lângă poartă din penalti şi în prima repriză a prelungirilor.

Politica