vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podul peste râul Olt, reabilitat, iar 28 de străzi din Râmnic vor fi asfaltate în primăvară

Primăria Râmnicului a anunţat finalizarea proiectului “Reabilitare pod peste râul Olt”, proiect în valoare de aproape 13 milioane lei, finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 1 – ”Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 – ”Planuri integrate de dezvoltare urbană”.

Proiectul s-a subscris Planului Integrat de Dezvoltare Urbană a Municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind unul dintre proiectele individuale care au făcut parte din acest plan şi care au acoperit componenta de reabilitare a infrastructurii urbane a conceptului de dezvoltare urbană integrată susţinut de Axa 1 din POR. În data de 30.05.2013 a fost semnat Contractul de Finanţare aferent proiectului, între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Organismul Intermediar Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud – Vest Oltenia şi Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Râmnicu Vâlcea. Proiectul s-a finalizat cu o valoare totală de 12.837.631,48 lei cu T.V.A., iar valoarea finanţării nerambursabile a fost de 10.857.710,61 lei cu T.V.A. Perioada de implementare a proiectului a fost de 41 de luni, începând cu data de 30 mai 2013. Obiectivul general al proiectului: prin scopul propus, proiectul de faţă a contribuit la dezvoltarea urbană integrată a municipiului Râmnicu Vâlcea ca pol de dezvoltare urbană. Proiectul a avut ca obiectiv specific reabilitarea podului existent peste râul Olt prin intervenţii la elementele de construcţie, pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de transport urbane şi desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă”, a anunţat municipalitatea râmniceană.

Lucrările efectuate au constat în: executarea unei plăci de suprabetonare pe podul principal şi pe viaductele de acces, cu refacerea completă a grinzilor de parapet; repararea zonelor degradate ale tablierului, grinzilor şi consolei de trotuar; precomprimarea adiţională a podului principal; executarea hidroizolaţiei podului principal şi a viaductelor de acces, inclusiv calea pe pod; înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilataţie cu dispozitive moderne, durabile, etanşe, amplasate numai pe culee, înlocuirea gurilor de scurgere; refacerea cu mortare speciale a treptelor şi a podestelor din beton armat şi a scărilor de acces pe pod şi placarea acestora cu materiale antiderapante; repararea culeelor şi pilelor podului principal şi a viaductelor de acces. Bineînţeles, s-au realizat marcarea şi semnalizarea rutieră specifică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, Primăria Râmnicului anunţă că din cele 79 de străzi neasfaltate inventariate, la acest moment, în oraş, 28 vor intra în lucru din primăvara viitoare. „Primarul Mircia Gutău a anunţat în şedinţa operativă de la începutul acestei săptămâni că aceste străzi au fost alese în funcţie de numărul de cetăţeni care locuiesc acolo, dar şi în urma multelor reclamaţii adresate administraţiei locale în ultimii ani. Pentru această primă tranşă de artere de circulaţie se vor finaliza lucrările la utilităţi, se va face proiectarea şi se vor derula procedurile de selecţie a firmelor constructoare, astfel încât lucrările să demareze în primăvara anului viitor”, potrivit unui comunicat de presă al Primăriei.

Alte dispoziţii date de primar, se mai precizează în document, au mai vizat urgentarea lucrărilor de sistematizare verticală la noile locuinţe ANL de pe strada Marin Sorescu, reprogramarea sistemului de iluminat public astfel încât acesta să pornească, fără întârziere, la lăsarea întunericului şi să se stingă odată cu răsăritul soarelui sau completarea cu noi arbori a spaţiilor special destinate rămase libere pe Calea lui Traian.

 

Politica