joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pieţele au pierdut procesul cu Curtea de Conturi

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a pierdut în instanţă în faţa Curţii de Conturi a României – Comisia de Soluţionare a Contestaţiilor şi în faţa Camerei de Conturi Dolj. Procesul viza prejudiciul pe care Curtea de Conturi l-a constatat la Târgul Municipal Zilnic, pe vremea când acesta se afla pe strada Caracal. Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, pe 19 octombrie, recursul făcut de Pieţe la decizia Tribunalului Dolj, ai căror judecători respinseseră şi ei contestaţia privind prejudiciul constatat. Reprezentanţii SC Pieţe au explicat că au acţionat în instanţă fostul administrator al instituţiei, dar şi societatea de la care Pieţele au închiriat terenul pentru amenajarea târgului de pe strada Caracal.

Curtea de Conturi a României a constatat, în anul 2013, un prejudiciu de 462.000 de lei din contractul încheiat de către Pieţe cu societatea Texind SA pentru suprafaţa de 32.000 mp din strada Caracal. În raportul pentru acel an s-a notat că, „pentru perioada februarie – iunie 2013, entitatea controlată (SC Pieţe şi Târguri Craiova – n.r.) a acceptat şi a plătit lunar chirie fără nici o justificare legală”, asta fiindcă pentru spaţiul de pe strada Caracal, închiriat de la Texind SA, s-a plătit chirie fără ca terenul să fie folosit de către SC Pieţe şi Târguri.

Pieţele nu au fost de acord cu acest raport, astfel că l-au contestat în instanţă. După ce a pierdut la Tribunalul Dolj, conducerea Pieţelor a mers mai departe la Curtea de Apel Craiova, unde a pierdut, de asemenea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Contactaţi de Jurnalul Olteniei, reprezentanţii SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL au precizat că au luat deja măsuri pentru recuperarea prejudiciului.

Noi am început deja demersurile pentru recuperarea prejudiciului constatat de Curtea de Conturi, înainte de o decizie definitivă privind acest dosar. Astfel că ne-am îndreptat, în instanţă împotriva fostului administrator al SC Pieţe şi Tâguri Craiova SRL, Cătălin Resceanu, dar şi împotriva societăţii de la care Pieţele au închiriat terenul, Texind SA, a precizat purtătorul de cuvvât al Pieţe şi Târguri, Adrian Dinu.

La dosarul în cauză, Curtea de Apel Craiova a decis rejudecarea la aceeaşi instanţă, admiţând apelul făcut de Pieţe şi Târguri la decizia Tribunalului Dolj, care respinsese acţiunea Pieţelor.

Politica