Fost șef de la Centrul Județean de Aparatură Medicală Dolj, în conflict de interese penal

Marius Nicolae Brandt, fost șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, va da cu subsemnatul la Parchet, în urma unei sesizări a Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Inspectorii de integritate susțin că acesta s-a aflat în conflict de interese penal întrucât din calitatea de șef la Centrul de Aparatură Medicală a încheiat un contract de colaborare cu o societate comercială la care este asociat și administrator.

În perioada deținerii funcției de șef serviciu tehnic în cadrul Centrului Județean de Aparatură Medicală Dolj, S.C. Centrul De Service Aparatură Medicală Oltenia S.R.L. (societate comercială la care persoana evaluată deține funcția de administrator și calitatea de asociat) a încheiat un contract de colaborare cu instituția în cadrul căreia pesoana evaluată își desfășura activitatea. Astfel, s-au conturat indicii privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301, alin. (1)  din Codul Penal al României”, potrivit ANI.

Art. 301, alin.(1) din Codul Penal al României, stipulează că: fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

Populare

Recomandări