vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Stroe: În câteva zile vom armoniza Programul de guvernare al PNL cu materialul publicat de Dacian Cioloş

PNL este singurul partid care respectă criteriile de integritate. Premierul Dacian Cioloş va regăsi puncte de convergenţă în programul liberal iar următorul Guvern va continua acest nou timp de politică: onestă, decentă, corectă şi profesionistă. Ce înseamnă Cioloş pentru Craiova?!

Partidul Naţional Liberal este singurul partid care se prezintă la alegerile parlamentare din acest an cu o listă de candidaţi care respectă criteriile de integritate. Faptul că am traversat cu toţii acest an în care am avut parte de o guvernare tehnocrată, independentă politic, ne-a oferit răgazul reaşezării şi reformării interne, proces bazat în primul rând pe criterii de integritate, în al doilea rând pe competenţă dar în mod special pe o mai mare deschidere a partidului către societate.

În acest an, de guvernare Cioloş  am constatat ca România se poate guverna şi altfel. Şi aşa vrem să continuăm. Cu onestitate, decenţă, corectitudine, cumpătare şi professionalism. Schimbarea în bine este vizibilă şi poate să continue, iar condiţia pentru ca acest proces să nu fie reversibil (cum probabil şi-ar dori PSD) este ca proiectul de guvernare de dupa 11 decembrie să se construiască în jurul premierului DACIAN CIOLOS, în baza principiilor şi soluţiilor enunţate în PLATFORMA ROMANIA 100.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Suntem cu toţii de acord că această schimbare este necesară, că paradigma politicianistă şi învechită a PSD trebuie abandonata si trecuta la capitoul istorie. În acest moment,  cu Dacian Cioloş au posibilitatea de  a asuma public principiile unei guvernări moderne şi de a susţine o construcţie onestă si deschisa.

În câteva zile vom armoniza Programul de guvernare al PNL cu materialul publicat de Dacian Cioloş; principiile de buna guvernare enuntate de DC au un mare grad de convergenta cu solutiile liberale.

Dar ce înseamnă în termeni concreţi “CIOLOŞ pentru CRAIOVA?” Am 3 răspunsuri simple:

  1. Ministerul Transporturilor a actualizat harta autostrăzii CRAIOVA- PITEŞTI
  • Finanţarea este aprobată
  • Liciataţia pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic sunt în prag de lansare
  • Termenul de implementare este 2016-2018
  • Valoarea este de 645 mil euro fără TVA
  • Indicative A12, lungime 124,30 Km
  • Finanţare FEDR
  1. Realizarea Spitalului Regional: Hotărârea de Guvern pentru alocarea terenului va fi pe masa Guvernului săptîmâna viitoare.
  2. Securizarea continuării şi dezvoltării investiţiilor FORD la Craiova.

Guvernul a aprobat prelungirea perioadei de realizare  a volumelor şi a reuşit fixarea obligativităţii menţinerii investiţiei de la Craiova şi după 31.12.2017 (Ford realizase investiţia asumată prin OUG 109/2008 de 869.09 mil euro cu obligatia mentinerii până la 31.12.2017)

Primul ministru Dacian Ciolos i-a convins pe americani să înceapă dezvoltarea unor CAPACITATI NOI de producţie destinate automobilelor electrice în contextul în care guvernul va deschide în următorii ani 10.000 de prize electrice pt încărcarea maşinilor electrice şi va acorda ECO-TICHETE pentru maşini electrice noi  de până la 20.000 lei

Guvernarnul a aprobat EXTINDEREA până în anul 2025 a perioadei de realizare a producţiei de automobile şi motoare  / asumate de compania FORD  (până în 2019 investiţii de 130 de milioane euro – 100 pentru un nou model, 30 pentru producţia de motoare), cu menţinerea şi creşterea actualului număr de angajaţi.

 PNL

Politica