joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Vâlcea: „Ne dorim o reţea de comunicare informaţională rapidă pentru prevenirea și combaterea abuzurilor”

Prima sesiune de formare din cadrul Grupului de Intervenţie Rapidă (G.I.R.) a avut loc, miercuri, la sediul Primăriei orașului Brezoi. Cu această ocazie, prefectul de Vâlcea, Radu Renga, a declarat că prin G.I.R. se urmărește combaterea abuzurilor.

Ne dorim ca prin asemenea întâlniri să se creeze o reţea de comunicare informaţională rapidă pentru prevenirea și combaterea abuzurilor. Nu trebuie să mai ascundem aceste fapte. Noi, toate autorităţile, ne facem vinovate de existenţa cazurilor de violenţă” , a afirmat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

La această primă sesiune au participat diferiţi factori implicaţi în munca de combatere a violenţei (primar, poliţist local, asistent social, director de școală, medic de familie) din următoarele localităţi: Brezoi, Boișoara, Câineni, Mălaia, Perișani, Racoviţa, Titești și Voineasa. De asemenea, la prima sesiune de formare au participat specialiștii desemnaţi din partea următoarelor instituţii implicate în planul de colaborare, respectiv: Direcţia Generală de Asistenţă Socială și Protecţia Copilului Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane Centrul Regional Pitești. Planul de colaborare va funcţiona ca un parteneriat interinstituţional cu scopul de a preveni și combate fenomenul persoanelor abuzate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica