vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Numai 12 şi-au luat job

Doar 50 de angajatori au venit, joi, la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi, organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, la Casa de Cultură a Studenţilor din Craiova. Deşi numărul angajatorilor nu a fost foarte mare, pentru locurile de muncă prezentate de aceştia nu au venit suficienţi doljeni.

Astfel, au fost disponibile 776 de job-uri, în timp ce numărul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă ce au venit la Bursă a fost de 527. 12 dintre acestea au fost angajate, iar alte peste 150 au fost selectate în vederea angajării.

În vederea organizării acestei acţiuni au fost contactaţi 192 agenţi economici ,dintre care 50 au participat la eveniment.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Din totalul celor 776 locuri de muncă oferite de angajatori, cele mai multe,696,au fost pentru persoanele fără studii superioare, iar 80 pentru cele cu studii superioare.

Meseriile pentru care au fost oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele fără studii superioare sunt: electrician, instalator, lăcătuş, sudor, dulgher, confecţioner articole textile, agent de securitate, lucrător comercial, casier, agent servicii clienţi, bucătar, ospătar şi recepţioner hotel.

Meseriile pentru care au oferite cele mai multe locuri de muncă pentru persoanele cu studii superioare sunt:inginer/subinginer în diverse ramuri de activitate, specialişt în domeniul energiei, proiectant, programator fabricaţie, analist calitate, jurist, expert achiziţii publice, reprezentant comercial, agent servicii clienţi .

Un număr de 527 de persoane au participat la această acţiune (din care 435 au fost din rândul absolvenţilor instituţiilor de învăţământ), 168 dintre acestea fiind selectate în vederea angajării.

12 persoane au fost încadrate în muncă, din care 11 persoane fără studii superioare, pentru următoarele meserii: lăcătuş-mecanic, electromecanic auto, casier, vânzător, agent vânzări, lucrător comercial, gestionar depozit, operator ghişeu, ambalator manual, iar o persoană cu studii superioare a fost încadrată ca reprezentant comercial”, potrivit datelor transmise de Agenţi Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

Acestea sunt însă date preliminare, evaluarea finală a rezultatelor Bursei Locurilor de Muncă pentru Absolvenţi va fi realizată la o lună de la data desfăşurării.

Politica