joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iohannis: “După 11 decembrie, România va avea, evident, un premier politic”

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că după alegerile parlamentare din 11 decembrie România va avea premier politic, propus de partide, scrie MEDIAFAX.

„După 11 decembrie, România va avea, evident, un premier politic, un premier care va fi propus de partide politice. Premier tehnocrat înseamnă premier independent politic. Domnul Cioloş, în actualul mandat este un premier independent politic fiindcă eu l-am desemnat, fără să fie propus din partea vreunui partid. Însă, Parlamentul, văzând această desemnare, a votat „pentru”. A rezultat un Guvern independent politic. Aşa ceva nu vom avea după alegeri, vom avea un Guvern politic, un Guvern care reprezintă voinţa unui partid sau unor partide care vor să meargă împreună”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Cât despre Platforma România 100, program lansat de premierul Dacian Cioloș, Iohannis a săus este un pas bun al premierului Dacian Cioloş, dar că este nevoie şi de alţi paşi, având în vedere că alegerile sunt pentru Parlament, nu pentru Guvern, mai arată Mediafax.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Este o platformă de principii şi valori pe care o găsesc bună. (…) Este un pas bun! Partidele se vor putea decide să susţină sau nu această platformă. Dar cred că este nevoie şi de alţi paşi (…) vreau să reamintesc, alegeri parlamentare, nu avem alegeri guvernamentale. Acum, pe 11 decembrie, se alege Parlamentul, nu Guvernul. Guvernul se stabileşte ulterior, prin proceduri care mă implică şi pe mine, şi sigur şi partidele politice din Parlamentul care va fi constituit”, a adăugat Iohannis.

Politica