miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Începe procesul evazioniştilor din Coşoveni şi Cârcea

Judecătorii Tribunalului Dolj au hotărât că poate începe procesul celor trei doljeni, cu vârste între 19 şi 31 de ani, ajunşi după gratii la începutul lunii iulie, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii. Cei trei, prin activitatea infracţională desfăşurată au creat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de 1,2 milioane lei, potrivit anchetatorilor, au fost menţinuţi în arest preventiv, instanţa respingându-le cererile şi excepţiile invocate. În plus, alături de ei este inculpată în dosar şi firma pe care au folosit-o în activitate.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, mai multe percheziţii s-au desfăşurat pe 30 iunie a.c., în localităţi din Dolj, poliţiştii de Investigarea Fraudelor însoţiţi de luptătorii de la Serviciul Acţiuni Speciale vizând persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Astfel, în urma descinderilor făcute în localităţile doljene Coşoveni şi Cârcea, trei tineri cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, au fost ridicaţi şi aduşi la Craiova, la audieri, ulterior fiind reţinuţi pentru 24 de ore în baza ordonanţelor emise de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Este vorba despre Ionuţ Mihai, de 21 de ani, din Coşoveni, Elvis Ciandîr, de 19 ani, şi Artur Mihai, de 31 de ani, ultimii doi din Cârcea. Din cercetările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii  Economice Dolj, efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2014 – iulie 2015, unul dintre suspecţi, în calitate de asociat şi administrator al SC Nar System Impex SRL Coşoveni, firmă având ca obiect de activitate comercializarea deşeurilor de fier şi aluminiu, a creat împreună cu alt suspect un circuit economic fraudulos, înregistrând în evidenţa contabilă documente ce nu au avut la bază operaţiuni reale şi legale sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe venitul din alte surse.  „Totodată, reprezentanţii societăţii comerciale au retras în întregime contravaloarea deşeurilor comercializate folosind cu rea credinţă bunurile şi creditul de care se bucura societatea în interes propriu.  Prin activitatea infracţională cei trei inculpaţi, din localităţile Cârcea şi Coşoveni, au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu  suma de 1.202.950 lei.  Suspecţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Dolj şi urmează  să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj cu propunere de sesizare a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj în vederea emiterii mandatelor de arestare preventiv pe o perioadă de 30 de zile. Cei trei doljeni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii”, a declarat, la momentul respectiv, subcomisar Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Pe 1 iulie a.c., cei trei au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea lor pentru 30 de zile.

Cercetările s-au finalizat repede în cauză, iar pe 14 iulie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care Ionuţ Mihai, Elvis Ciandîr şi Artur Mihai au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, pentru infracţiuni de evaziune fiscală. Dosarul a intrat în camera preliminară, unde a fost analizat de judecătorii craioveni, care au decis la sfârşitul săptămânii trecute începerea procesului:  „Respinge cererile şi excepţiile invocate. În baza art. 346 alin. 2 Cod procedură penală, Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 819/P/2015 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj privind pe inculpaţii CIANDÎR ELVIS-MIHAI trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, evaziune fiscala şi folosirea, cu rea-credinta a bunurilor sau creditului de care se bucura societatea ( SC Nar System Impex SRL), intr-un scop contrar intereselor acesteia sau in folosul propriu al administratorului ori pentru a favoriza o alta societate in care are interese direct sau indirect, MIHAI ARTUR trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, MIHAI IONUȚ trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, SC NAR SYSTEM IMPEX SRL trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală. Constată legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii CIANDÎR ELVIS-MIHAI, MIHAI ARTUR, MIHAI IONUȚ, SC NAR SYSTEM IMPEX SRL”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. În plus, tot joi, 13 octombrie a.c., judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au menţinut pe cei trei inculpaţi în spatele gratiilor:  „Menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpaţii Ciandîr Elvis-Mihai, Mihai Artur şi Mihai Ionuţ, prin încheierea nr. 158 din data de 01.07.2016 a Tribunalului Dolj. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare, asupra măsurii vizând arestarea preventivă. Pronunţată astăzi 13.10.2016”. După ce hotărârea de începere a procesului va rămâne definitivă, judecătorii vor stabili primul termen.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica