joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipele de volei ale SCM U Craiova încep campionatul

Vacanţa” a luat sfârşit şi pentru formaţiile craiovene masculine şi feminine de volei, care în acest weekend vor disputa prima etapă a noului sezon din Divizia A1. Băieţii antrenaţi de Dănuţ Pascu se vor deplasa pe terenul echipei Știinţa Explorări Baia Mare, partida fiind programată sâmbătă de la ora 18. Campioană în sezonul trecut, echipa craioveană are un titlu de apărat în această ediţie de campionat, având nevoie de rezultate bune încă din primele meciuri. Antrenorul voleibaliştilor craioveni a declarat, ieri, că formaţia sa se simte pregătită să debuteze în noul sezon, fiind aproape de nivelul maxim.

După o lungă perioadă de pregătire, pentru că aproape jumătate de echipă a fost la naţională, am făcut două turnee, unul la Caransebeş, unul în Bulgaria. Echipa este aproape de parametri maximi, îi văd motivaţi pe jucători şi nerăbdători să înceapă campionatul la Baia Mare. Apoi urmează, miercuri, acasă cu Cluj şi pe 23 octombrie la Zalău. Avem un program foarte aglomerat, jucăm din trei în trei zile, ne produce oarecare disconfort şi trebuie să fim atenţi la pregătire, refacere”, a declarat Dănuţ Pascu, antrenorul formaţiei craiovene masculine de volei, care a anunţat şi modificările apărute în lot în această vară.

Am renunţat la străinii de anul trecut, Keller Marcel, portughez, centru de naţională, Zlatan Iordanov, un secund de naţională şi un rus, centru. Noutăţile din România sunt Suson, Bala şi Olteanu”, a mai spus Pascu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Laurenţiu Lică, unul dintre componenţii de bază ai grupării oltene, preconizează un sezon mai dificil decât cel precedent, când echipa din Bănie a ieşit campioană naţională, şi consideră că primul meci este unul extrem de important.

Începem un sezon mult mai greu decât anul trecut. Au apărut cel puţin două echipe care îşi anunţă candidatura pentru primele locuri, aşa că lupta va fi echilibrată. Campionatul este lung, este un sistem nou, cu play-off de şase echipe. Se va juca pe viaţă şi pe moarte, pentru că fiecare punct va conta. Mai avem de pus la punct mici detalii, putem să le facem şi pe parcurs. La turneu, echipele au fost accesibile, nu foarte puternice, care să ne pună probleme, meciurile au fost benefice pentru jucătorii noi, care trebuie să se integreze. Primul meci contează enorm, Baia Mare are patru jucători noi care sunt titulari”, a afirmat Lică.

Bala este încântat de revenirea la Craiova

Marian Bala, voleibalist ce a mai evoluat în trecut în Bănie, s-a întors acum la SCM U Craiova după ce a jucat o perioadă bună pentru rivala din Zalău, spunând că este fericit de mutarea făcută.

Mă bucur că am revenit, aşteptam să semnez, chiar dacă a fost un pic cam târziu. Sper să joc bine şi să ajut echipa. Am avut şi meciurile la naţională şi după fiecare meci ne bucuram cu publicul. Sper să îi încât sezonul acesta. Sunt patru, cinci echipe foarte bune anul acesta, dar sper să ne concentrăm cât mai bine. Trebuie să le dăm atenţie şi echipelor mai slab clasate. Am mici probleme medicale, o mică întindere şi merg la fizioterapie, cât mai am timp, iar după meciul cu Baia Mare voi continua”, a declarat noul jucător al Craiovei.

Fetele aşteaptă vizita formaţiei gălăţene

Echipa pregătită de Daniel Săvoiu va lua startul în campionat pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18.00, în compania formaţiei CSU Galaţi. Formaţia feminină de volei a SCM U Craiova nu are aspiraţii mari nici de la acest sezon, investiţiile fiind unele mici pentru această echipă. Obiectivul principal este supravieţuirea în prima ligă şi o clasare cât mai bună posibilă.

 

Politica