joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Unul dintre copiii cu sindrom hemolitic uremic, din Craiova, va fi externat

Unul dintre copiii cu sindrom hemolitic uremic, din Craiova, va fi externat în zilele următoare din Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Celălalt, însă, este în stare gravă.

„Potrivit datelor transmise marţi la raport, medicii iau în calcul externarea, în zilele următoare, a copilului, de un an şi patru luni, din Craiova. Starea lui este bună şi nu mai face dializă de aproape o săptămână„, a declarat pentru News.ro, managerul Spitalului „Marie Curie” din Capitală, Dan Buzatu.

Ceilalţi doi copii, unul din Craiova, unul din Bucureşti, cu sindrom hemolitic uremic sunt în continuare la secţia de Terapie Intensivă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Bebeluşul de opt luni are o evoluţie mai bună, dar rămene încă sub supraveghere medicală continuă. Al doilea copil , cel cu afectare neurologică, rămâne un caz grav”, a precizat managerul Spitalului „Marie Curie”.

Şeful secţiei de Nefrologie a Spitalului “Marie Curie”, Mihaela Bălgrădean, declara, săptămâna trecută, că la băieţelul de opt luni, din Bucureşti, au apărut complicaţii pulmonare şi renale, acesta fiind intubat pentru protecţia funcţiilor respiratorii.

Băieţelul în vârstă de un an şi opt luni, din Craiova, internat tot în secţia de Terapie Intensivă, are o suferinţă neurologică. În secţia de Nefrologie este fetiţa în vârstă de un an şi patru luni, tot din Craiova.

Direcţia de Sănătate Publică din Dolj a declanşat o anchetă epidemiologică în urma apariţiei acestor cazuri. Până acum s-a reuşit recoltarea de probe doar de la domiciliul unuia dintre copii, iar rezultatele nu au scos nimic la iveală.

Politica