joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele CJ Olt, muncă în folosul comunităţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a avut, marţi, un nou termen la Judecătoria Slatina, în dosarul în care este judecat pentru omor din culpă, în urma accidentului pe care l-a provocat în urmă cu trei ani.

Preşedintele CJ Olt a fost întrebat de judecător dacă este de acord ca în cazul în care va fi găsit vinovat să presteze muncă în folosul comunităţii, iar răspunsul inculpatului a fost „Da“, informează adevărul.ro. Nu acelaşi răspuns a oferit la următoarea întrebare, cu privire la plata daunelor către părţile civile din dosar, două dintre rudele celui care şi-a pierdut viaţa în urma accidentului solicitând despăgubiri de 200.000 lei, mai spune sursa citată. Următorul termen în acest dosar este 15 noiembrie.
Reamintim că, pe 3 octombrie 2013, Marius Oprescu a intrat cu autoturismul într-o căruţă, în apropiere de Piatra-Olt. Mai multe persoane au fost rănite, una dintre acestea decedând ulterior la spital.

Marius Oprescu, alături de alte trei persoane angajate ale Spitalului Judeţean Slatina, a fost reţinut preventiv pentru 24 de ore pentru diverse infracţiuni: Marius Oprescu – ucidere din culpă, vătămare corporală  din culpă, fals privind identitatea, abuz în serviciu contra intereselor publice,  şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei; dr. Andrei Iordache (manager al Spitalului Judeţean Slatina) – favorizarea infractorului  şi abuz în serviciu contra intereselor publice, dr. Ecaterina Buzău – abuz în serviciu contra intereselor publice, complicitate la fals privind identitatea  şi, respectiv, favorizarea infractorului, Maria Stanca (asistentă  medicală) – favorizarea infractorului.
Ulterior, instanţa i-a pus în libertate. Cauza privind înlocuirea sângelui fiind disjunsă.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, dezvăluit de concretinolt.ro, sângele ajuns la SML Olt nu îi aparţinea lui Oprescu: “Din buletinul de analiză  serologică  nr. 1305 din 24.10.2013 al I.N.M.L. „Mina Minovici” – Bucureşti a rezultat că  proba de sânge recoltată  la 3.10.2013, la Spitalul de Urgenţă  Slatina, pe care este înscris numele inculpatului Oprescu Marius – prima probă  – ora 20,45 aparţine grupei A, subgrupa A1, fiind diferită  de proba de sânge recoltată  de la inculpatul Oprescu Marius, la data de 21.10.2013, care aparţine grupei 0. De asemenea, din Raportul de expertiză  nr. 2896929 din 7.11.2013 întocmit de Institutul Naţional de Criminalistică  – Serviciul Biocriminalistică  a rezultat că  proba a doua de sânge – ora 21,45 – Oprescu Marius recoltată  la 3.10.2013 a pus în evidenţă  un profil genetic ce aparţine unei persoane de sex masculin, necunoscută, diferită  de profilul genetic recoltat inculpatului Oprescu Marius la data de 21.10.2013”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa citată  a mai arătat că  persoana de sex masculin a cărei sânge a ajuns în flacoanele pe care era inscripţionat numele lui Oprescu se pare că  aparţine unui pacient aflat la UPU în seara producerii accidentului, căruia i-au fost recoltate probe de sânge pentru analize.

Politica