vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Judeţele Gorj, Olt şi Vâlcea primesc bani pentru infrastructura afectată de inundaţii

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de miercuri, alocarea unor sume de bani, din Fondul de intervenţie, pentru finanţarea lucrărilor de refacere a infrastructurii locale, afectată în urma inundaţiilor din acest an. Printre judeţele care vor primi fonduri se numără şi trei din Oltenia.

Astfel, pentru judeţul Gorj au fost alocaţi 1,099 milioane de lei, în Mehedinţi vor merge 7,226 milioane lei, iar Vâlcea va primi 5,539 milioane lei.

Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor şi malurilor de apărare, structurii drumurilor judeţene, comunale, a podurilor, podeţelor şi digurilor din localităţile afectate de inundaţiile şi alunecările de teren produse în acest an.
Pagubele au fost estimate în baza evaluărilor detaliate făcute de către autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă şi de către Instituţiile prefectului din judeţele afectate de inundaţii în cursul lunilor iunie, iulie şi august şi transmise, spre centralizare, către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În total, a fost alocată suma de 86,7 milioane lei pentru 25 de judeţe ale ţării.

Politica