marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cadastrarea, primul pas pentru Stadionul „Tineretului”

Consiliul Judeţean Dolj a scos la licitaţie lucrările de cadastrare pentru Stadionul „Tineretului”, pe care îl are în administrare, acesta fiind un prim pas pentru demararea procedurilor de reabilitare a obiectivului. Planurile pentru acesta, după cum spun surse apropiate proiectului, se învârt tot în jurul ariei sportive, fără a se schimba destinaţia. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, declara, la finele lunii iunie, că acolo nu se vor face mall şi nici locuinţe. Prima ,,casă,, a echipei Universitatea Craiova, Stadionul „Tineretului” se află în paragină de mai mulţi ani.

Consiliul Judeţean Dolj a demarat procedura de achiziţie pentru contractul „Întocmire documentaţie cadastrală de primă înregistrare a imobilului Complexul Sportiv „Stadionul Tineretului”. Acesta are o valoare estimată de 3.000 de lei fără TVA.

Consiliul Judeţean Dolj şi-a propus realizarea Documentaţiilor cadastrale necesare şi înscrierea în Cartea Funciară a tuturor imobilelor proprietatea judeţului Dolj pe care le administrează sau care sunt date în administrare sau folosinţă gratuită”, se arată în caietul de sarcini.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Documentaţia este necesară pentru „prima înscriere în conformitate cu prevederile Ordinului nr. 700 din 2014 al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară pentru aprobarea Regulamentului privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară”, se mai arată în documentaţia de atribuire.

Nu s-a creionat nimic concret, însă nu i se schimbă destinaţia”

Momentan, realizăm acest cadastru, pentru că nu era făcut. Intenţiile, pentru viitor, pentru Stadionul „Tineretului”, se învârt tot în aria bazelor sportive. Nu s-a creionat nimic concret, însă nu i se schimbă destinaţia”, au explicat surse apropiate proiectului.

În luna mai a anului trecut, la semnarea contractului pentru execuţia Centrului „Costantin Brâncuşi”, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa declara că va fi dată o temă de proiectare pentru realizarea unor terenuri de fotbal.

Vom da o temă de proiectare pentru realizarea unor terenuri de fotbal, transversale, nu cu iarbă, ci artificiale, pentru că ele vor fi terenuri de antrenament în mod special pentru juniorii CJ Dolj. Plus de aceasta, vor fi şi facilităţile: vestiarele şi o clădire separată şi pentru administraţie. Ne gândim să dăm jos gardul ca să putem realiza o viziune dintr-o parte, până înspre 1 Mai, în felul acesta dispărând şi tribuna de ciment. Aşteptăm câteva versiuni, suntem deschişi la sugestii. Dacă nu vom avea banii, rămâne pe bugetul următor”, declara preşedintele CJ Dolj în 2015.

Prioteasa, în iunie: „Este cel mai valoros teren din Craiova”

De curând, la finele lunii iunie, odată cu inaugurarea Centrului Turistic pentru Agrement şi Sport, tot preşedintele Ion Prioteasa spunea că nu se ştie cu certitudine ce se va face cu Stadionul „Tineretului”, dar că pe terenul respectiv nu se vor construi, cu siguranţă, nici blocuri de locuinţe şi niciun mall.

Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a mai fost întrebat, în cadrul evenimentului, despre Stadionul Tineretului, care se află în administrarea CJ Dolj. Acesta a spus că nu ştie cu exactitate ce se va întâmpla cu acesta, însă a ţinut să menţioneze că acolo nu se va construi un mall şi nici blocuri de locuinţe. „Legea spune că nu poţi să îi dai o altă destinaţie sau să mai intervii pe el dacă nu ai construit un alt stadion între timp. În acest moment, CJ se găseşte în situaţia fericită de a avea două stadioane construite şi, deci, putem să ne ducem la hotărâre de guvern şi la Ministerul Tineretului, pentru a găsi o altă formulă pentru Stadionul Tineretului. Asta înseamnă că nu vom şti ce vom face pe Stadionul Tineretului. Din ce ne spun specialiştii, nu mai putem să facem stadion şi acolo, pentru că nu mai corespunde din punct de vedere al parcărilor, dar nu vreau să intru în amănunte pentru că ar putea să fie un stadion în continuare. Spuneam, în urmă cu un an, că putem face două terenuri acolo, dar între timp le-am făcut pe acestea (de la Centrul pentru Agrement şi Sport – n.r.), care sunt mai bune. Vom vedea ce facem acolo, nu pot să vă spun acum, e o chestiune de început, suntem o echipă nouă. Ce vor cetăţenii Craiovei, asta vom face. Dacă ei vor alte două terenuri, asta vom face. Dacă vor altceva, vom face altceva, pentru că acela este cel mai valoros teren din Craiova. Oricum, pot să vă spun clar că nu se va face mall acolo sau ceva de genul acesta. Nici locuinţe”, spunea, atunci, Ion Prioteasa.

Politica