joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cursuri de formare profesională organizate de AJOFM Dolj

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă pot participa la programe de formare profesională care să le asigure creşterea şi diversificarea competenţelor profesionale în scopul asigurării mobilităţii şi reintegrării pe piaţa muncii.

Programele de formare profesională sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate la agenţie (şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi), aflate în una din următoarele situaţii:

  • nu au loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare;
  • nu au putut ocupa un loc de muncă după absolvirea unei instituţii de învăţământ;
  • au obţinut statutul de refugiat sau altă formă de protecţie internaţională;
  • nu au putut ocupa un loc de muncă după repatriere sau eliberare din detenţie;
  • persoane care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare, sau realizează venituri lunare mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

În acestă perioadă se fac înscrieri pentru următoarele programe de formare profesională:

Policlinica Buna Vestire Craiova

– bucătar,ospătar,barman;

– cosmetician,coafor,manichiurist-pedichiurist,stilist protezist unghii;

– cameristă,recepţioner hotel;

– electrician de întreţinere în construcţii;

– maseur;

– fotograf,

– manager resurse umane, formator, evaluator competenţe profesionale;

– contabil,inspector securitate şi sănătate în muncă,comunicare în limba engleză,operator introducere validare şi prelucrare date.

Paricipanţii la programele gratuite de formare profesională beneficiază de pregatire teoretică şi practică pe toată durata cursului,manuale, materiale de instruire şi rechizite,echipament de protecţie pe timpul instruirii practice, dacă este cazul,consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

De asemenea pentru traseul de la domiciliu la unitatea de pregătire beneficiază de abonament gratuit pe mijloacele de transport în comun.

Pentru informaţii suplimentare persoanele interesate se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj,compartiment Formare Profesională, telefon 0351/404.096 sau pot accesa site-ul www.dolj.anofm.ro, secţiunea Formare Profesională.

Politica