Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Secretara penală de la Școala nr. 36 „aleargă” între instanţe

Publicat

pe

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au stabilit primul termen al apelului declarat de secretara şefă a Şcolii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu, împotriva sentinţei Judecătoriei Craiova prin care a fost condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Femeia va ajunge în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel pe 15 noiembrie a.c. Între timp însă, a fost stabilit şi primul termen de judecată în dosarul de mită şi trafic de influenţă aflat pe rolul Tribunalului Dolj, în care este acuzată că a cerut şi primit sume cuprinse între 1.000 de lei şi 15.000 euro pentru a facilita angajarea unor persoane în unităţi de învăţământ din Craiova. În acest dosar are termen pe 20 octombrie a.c.

Judecătorii Curţii de Apel Craiova au stabilit pentru 15 noiembrie a.c., primul termen de judecată al apelului declarat de secretara şefă a Școlii Gimnaziale nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu, în dosarul în care a primit 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual. Reamintim că, această cauză s-a înregistrat la Judecătoria Craiova pe 10 decembrie 2015, Anca Daniela Chivu fiind acuzată de fals intelectual pentru că ar fi modificat fişa matricolă a unui elev, contra unei sume de bani. Instanţa a pronunţat sentinţa pe fond pe 23 iunie a.c., femeia fiind condamnată la 2 ani de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 4 ani: „Condamnă pe inculpata Chivu Anca Daniela la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infr. de fals intelectual. Condamnă pe inculpata Chivu Anca Daniela la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infr. de fals material în înscrisuri oficiale. Contopeşte pedepsele de mai sus în pedeapsa cea mai grea, aceea de 2 ani închisoare. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate inculpatei pe durata termenului de încercare de 4 ani”, după cum se arată în sentinţă. Nemulţumită de hotărâre, femeia a declarat apel.

În ceea ce priveşte dosarul mai „greu”, de la Tribunalul Dolj, după ce a rămas definitivă hotărârea judecătorului de cameră preliminară, s-a stabilit primul termen de judecată pe fond, la 20 octombrie a.c. Reamintim că, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj mai multe denunţuri ale unor persoane care sesizau faptul că, în perioada 2015 – 2016, Anca Daniela Chivu, de 43 de ani, secretara de la Şcoala Gimnazială nr. 36 Gheorghe Bibescu Craiova le-a cerut sume de bani cuprinse între 1.000 lei şi 15.000 euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova, mai exact în alte unităţi de învăţământ. Miercuri, 10 februarie a.c., la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, cercetările efectuându-se pentru probarea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă şi înşelăciune. În aceeaşi zi, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat două percheziţii pe raza municipiului Craiova, la domiciliul secretarei, dar şi la unitatea şcolară unde aceasta îşi desfăşoară activitatea, fiind găsite şi ridicate mai multe documente folosite la probarea activităţii infracţionale. În baza probatoriului administrat, în aceeaşi zi procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 ore, iar o zi mai târziu, joi, 11 februarie a.c., a fost prezentată Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a femeii pe o perioadă de 30 de zile. Pe 20 aprilie a.c. s-a înregistrat la Tribunalul Dolj dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au trimis-o în judecată pe Anca Daniela Chivu, secretara şefă de la Școala Gimnazială nr. 36 ”Gheorghe Bibescu” Craiova pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, luare de mită în formă continuată (trei acte materiale) şi două infracţiuni de înşelăciune în formă calificată. În plus, în acelaşi dosar a mai fost inculpată o femeie, Anca Emilia Amărăzeanu, care i-a dat şpagă secretarei pentru a-i rezolva angajarea la o şcoală din municipiu. Între timp secretara a fost plasată în arest la domiciliu, iar ulterior s-a dispus faţă de ea controlul judiciar.