miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Modernizarea Pieţei Orizont, scoasă la licitaţie

SC Pieţe şi Târguri a demarat procedura de achiziţie pentru execuţia modernizării Pieţei Orizont. După adjudecarea contractului şi emiterea ordinului de începere a lucrării, proiectul ar trebui să fie definitivat în termen de două luni.

Pieţe şi Târguri Craiova a scos la licitaţie execuţia pentru modenizarea Pieţei Orizont din cartierul Craioviţa Nouă. Este vorba despre lucrări de terasamente, betoane, confecţii metalice, despre montarea de panouri metalice termoizolate tip sandwich, dar şi despre armături şi cofraje.

Circa 60.000 de lei, pentru modernizare

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrarea are ca scop asigurarea condiţiilor minime necesare pentru comercializarea de bunuri de larg consum în conformitate cu reglementările în vigoare, în Piaţa Orizont din Craiova. Se solicită executarea unui acoperiş uşor pe structură metalică care să acopere spaţiul destinat comercializării de bunuri de larg consum. Se va avea în vedere şi asigurarea spaţiului de circulaţie, a autovehiculelor care asigură aprovizionarea cu produse a agenţilor economici şi persoanelor fizice se arată în caietul de sarcini al lucrării.

Contractul are o valoare estimată de 58.287,58 de lei fără TVA, iar lucrarea este preconizată să dureze două luni, din momentul emiterii ordinului de începere a lucrărilor.

Piaţa Orizont este cea care a „fentat” concesiunea, după ce, atât această locaţie, cât şi Piaţa 1 Mai, au fost preluate de către municipalitate în urmă cu mai bine de doi ani, atunci când Pieţe şi Târguri nu avea posibilitatea financiară de a le moderniza. Piaţa 1 Mai a fost concesionată, ca un proiect-pilot, următoarea pe listă fiind Piaţa Orizont. Recent, pieţele au luat înapoi acest loc din Craioviţa Nouă, dându-şi seama că au banii necesari pentru el. Spaţiul a fost ocupat repede de comercianţi.

Când încep lucrările la Piaţa 1 Mai?

În ceea ce priveşte Piaţa 1 Mai, autorizaţia de construire pentru aceasta a fost emisă de către Primăria Craiova în data de 7 septembrie pentru societatea Cuture by AMC, câştigătoarea concesiunii. Însă până, acum, muncitorii nu au apărut pe şantier.

După mai bine de doi ani de când terenul este liber şi la mai bine de un an de când a fost concesionat, aici ar urma să fie construită o clădire P+1, la etaj urmând să fie spaţii comerciale, iar la parter spaţii agro-alimentare. Pentru acestea, chiria percepută nu trebuie să o depăşească pe cea maximă percepută deja de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, de 9 lei/mp/zi. Redevenţa cu care societatea a câştigat concesiunea este de 14 lei/mp/lună adică 208.488 de lei pe an şi 3.127.320 de lei în cei 15 ani de contract.

Politica