sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Premieră la Naționalul craiovean

Claudiu Bleonț, Iulia Colan și Claudiu Mihail își așteaptă publicul să ridice împreună cortina la Teatrul Național “Marin Sorescu” din Craiova pe 11 și 12 octombrie, începând cu ora 19.00, într-un nou spectacol încărcat de viață cu tot ce înseamnă ea: drame, frământări sufletești, lupte de dragoste, gelozie, dorințe și vise neîmplinite.

O lună la țară, în regia lui Cristi Juncu, îi aduce la rampă pe talentații actori ai Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova: Claudiu BLEONȚ, Iulia COLAN, Claudiu MIHAIL, Ioana MANCIU, Costinela UNGUREANU, Cătălin VIERU, Alex CALANGIU, Iulia LAZĂR, Valentin MIHALI, Adrian ANDONE, Tamara POPESCU, Dragoș MĂCEȘANU, Alina MANGRA și Alexandru DRAGOMIR.

Piesa „O lună la țară” poate fi considerată vârful creației dramatice lui I.S. Turgheniev. Tânăr fiind, autorul a mai scris comedii ușoare, vodeviluri: „Lipsa de bani”, „Dejun la mareșalul nobilimii”, „Unde-i subțire, firul, acolo se rupe”, „Întreținutul”, „Burlacul” etc. Numită inițial „Studentul”, piesa a fost scrisă în 1850, iar istoricii literari cred că ea anticipează, prin unele trăsături, dramaturgia cehoviană. Turgheniev se îndoia de valoarea absolută a pieselor sale; credea că ele reprezintă ceva doar citite fiind, dar că o dată puse în scenă își vădesc limitele. Nu a fost așa, iar spectacolul „O lună la țară” în regia lui Cristi Juncu vă va convinge de calitatea ei literară și artistică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru premiera “O lună la țară, biletele puse în vânzare pentru zilele de 11 și 12 octombrie vor beneficia de un preț unic de 30 de lei, indiferent de categorie.

Politica