vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ:GUVERNUL TEHNOCRAT NU ARE LEGITIMITATE SA SE OCUPE DE VANZAREA UNOR SOCIETATI STRATEGICE DE STAT

Corneliu Ditescu, vicepresedinte ALDE Dolj, candidat ALDE pentru Senatul Romaniei: „Cerem premierului Ciolos sa respecte mandatul in baza caruia a fost instalat la Palatul Victoria si sa nu angajeze vanzari de pachete strategice pe ultima suta de metri.”

La investirea sa in functie, Guvernul Ciolos a avut un mandat limitat la administrarea treburilor publice pana la formarea unui nou guvern, la sfarsitul acestui an, in urma unor alegeri libere.

In baza acestui mandat a si obtinut sustinerea unei majoritati parlamentare. (ALDE se felicita inca o data pentru faptul ca NU a votat instalarea acestui guvern, avertizand asupra riscurilor unui guvern tehnocrat)

Policlinica Buna Vestire Craiova

Constatam ca guvernul Ciolos incalca, fara rezerve, limitele mandatului pe care l-a primit. Guvernul pregateste vanzarea unor pachete de actiuni ale unor societati strategice de stat: Aeroporturi Bucuresti, Portul Constanta, Hidroelectrica, CE Oltenia etc.

In programul de guvernare cu care au fost instalati tehnocratii lui Ciolos nu exista vreo referire la privatizarea unor companii de stat. Actualilor guvernanti nu le-a cerut nimeni sa se ocupe de privatizari sau sa instraineze bunuri ale statului roman.

Guvernul acesta nu are dreptul sa aprobe nici strategii de privatizare, nici strategii de vanzare de actiuni. El trebuie sa se limiteze la administrarea patrimoniului pe care l-a gasit si sa se asigure ca nu-l diminueaza/instraineaza.

Apreciem ca suspecta graba cu care guvernul tehnocrat se grabeste sa vanda actiuni la companii de stat profitabile acum pe ultima suta de metri.

Strategiile de privatizare, privatizarea efectiva a companiilor de stat trebuie sa fie rodul unei decizii politice implementate transparent de catre un guvern politic, cu o legimitate data de votul popular si, obligatoriu , dupa o dezbatere publica.

Cerem guvernului Ciolos sa renunte la aceste manevre economice si sa se ocupe de asigurarea stabilitatii economice si sociale, de organizarea corecta a alegerilor din 11 decembrie.

Politica