sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Continuă protestele angajaţilor RAAN

50 de persoane, salariaţi ai combinatului de apă grea protestează zilnic, începând din această săptămână, în faţa Prefecturii Mehedinţi. Protestul a fost iniţiat de Sindicatul S.L.I. Romag care cere asigurarea fondurilor necesare pentru întreţinerea instalaţiilor şi plata personalului care a mai rămas pe platformă.
„Ne-a primit domnul prefect să discute cu noi, dar nu este rezolvată problema. Sunt nişte discuţii la ministerul Energiei şi ministerul de Interne, privind stocul de apă grea, dar nu sunt luate deciziile. Noi avem în custodie o cantitate care aparţine rezervei de stat şi nu se plăteşte nimic pentru întreţinerea ei. O întreţinem pe banii noştri. Domnul prefect ne-a spus că sunt pregătite nişte acte normative care probabil vor fi discutate cu ministrul de Interne şi aşteptăm răspunsul lor”, a precizat, luni, pentru Jurnalul Olteniei, liderul sindical Florin Rogobete.
Şi săptămâna trecută sindicaliştii au avut o întâlnire cu prefectul Cristinel Pavel.
“ În opinia angajaţilor, problema salariilor s-ar rezolva dacă Societatea Naţională Nuclearelectrica ar achiziţiona o cantitate de 6 tone apă grea din rezerva RAAN pentru completarea necesarului reactoarelor pentru anul 2016 cu plata directă către RAAN. Liderul S.L.I. Romag, Florin Rogobete, spune că pentru această operaţiune este însă necesară o modificare legislativă, prin ordonanţă de urgenţă, a actelor normative care reglementează stocul de apă grea de la Romag-Prod, respectiv O.U.G. 20/2015 şi HG 118/2011 şi din acest motiv solicită sprijinul prefectului judeţului Mehedinţi”, anunţa atunci Prefectura Mehedinţi, arătând, totodată, că prefectul este “alături de protestatari şi depune toate eforturile” pentru a le rezolva problemele.
Tot Prefectura a informat că angajaţii de la Romag-Prod aşteaptă şi finalizarea demersurilor în ceea ce priveşte înfiinţarea Unităţii de Management a Apei Grele, care ar asigura fondurile necesare continuării activităţii pe această platformă industrială.

Politica