sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Producţie pentru Formula 1, la Slatina

Fabrica Pirelli intenţionează să deschidă la Slatina o unitate de producţie pentru Formula 1, care să funcţioneze ca back-up pentru fabrica principală din Turcia. Această unitate este prevăzută în planurile de dezvoltare ale companiei, prezentate, vineri, al Slatina, la un eveniment prilejuit de aniversarea a zece ani de la inaugurarea investiţiilor în România. La eveniment a fost prezent premierul Dacian Cioloş, dar şi ministrul Finanţelor, Anca Dragu, şi cel al Muncii, Dragoş Pîslaru, precum şi autorităţi locale şi judeţene.

Avem aici un exemplu al bunei cooperări dintre România şi Italia, în domeniul economic. Italia nu este doar o oportunitate pentru românii care au ales să muncească acolo, dar iată că Italia investeşte în România şi creează locuri de muncă, la ei acasă. Pe de altă parte, investiţia Pirelli la Slatina arată că mediul economic şi investiţional din România a evoluat foarte mult, în aceşti ultimi ani, şi devine din ce în ce mai atractiv nu doar pentru investiţii «greenfield», dar şi pentru dezvoltarea acestor investiţii. Faptul că Pirelli este deja la a patra etapă de dezvoltare şi de investiţii arată că mediul economic românesc este suficient de atractiv nu doar din punct de vedere al costului mâinii de lucru, dar şi al viabilităţii acesteia, care s-a îmbunătăţit în ultimii ani“,  a declarat premierul Cioloş.

Până în 2021, suprafaţa fabricii care beneficiază de cele mai avansate tehnologii pentru fabricarea de anvelope auto pentru segmentul Premium destinat în special pieţelor din europa de Est, va creşte de la 210.000 m.p., la 260.000 m.p.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Planul de dezvoltare implică zona de producţie dedicată sporturilor cu motor şi incluzând o unitate de producţie pentru campionatul de Formula 1 care să funcţioneze ca back-up pentru principala fabrică Pirelli destinată Formulei 1, din Turcia.

“De-a lungul acestui deceniu, Pirelli nu a încetat să se dezvolte. Acest lucru nu se datorează doar amplasării strategice a fabricii din Slatina, care pentru Pirelli reprezintă un hub logistic şi comercial de importanţă majoră pentru toată Europa de Est, ci şi capacităţii de a atrage şi de a sprijini investiţiile internaţionale demonstrată de instituţiile ţării, pentru care Italia este al doilea partener comercial şi unul dintre cei mai importanţi din punct de vedere al investiţiilor”, a declarat Marco Tronchetti Provera, vice-preşedintele Executiv şi CEO al Pirelli.

Până în 2021 Pirelli intenţionează să investească suplimentar în fabrica din Slatina aproximativ 200 milioane euro, iar capacitatea anuală de producţie va creşte de la 10 milioane la 15 milioane de unităţi.

 

Politica