Conecteaza-te cu noi

Dolj

Preşedintele CJ Dolj, la deschiderea anului universitar

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a participat, vineri, la festivitatea organizată cu ocazia deschiderii anului de învățământ la Universitatea din Craiova, context în care a reafirmat disponibilitatea administrației doljene pentru colaborare în beneficiul sistemului educațional.

Este o deosebită onoare să mă aflu alături de dumneavoastră, distinse personalități ale mediului academic și universitar, studenți și exponenți ai administrației locale, și să vă adresez un călduros cuvânt de salut, într-un moment special, în care marcăm deschiderea unui nou an de învățământ superior.

Evenimentul de astăzi este cu atât mai important cu cât educația a fost și rămâne unul dintre elementele care definesc blazonul județului Dolj, prin rezultate de excepție și o bogată galerie de personalități formate la școala craioveană, care au excelat în domeniile lor de activitate.

Toate aceste eforturi și reușite au conturat o frumoasă tradiție, pe care Universitatea din Craiova o continuă și o îmbogățește, grație unui corp profesoral de elită, dar și unei echipe manageriale performante; o tradiție pe care și dumneavoastră, stimați studenți, sunteți chemați să o duceți mai departe.

Doresc să remarc și să salut preocuparea întregului colectiv pentru elaborarea unor programe de învățământ atent corelate cu evoluțiile din planul economic, sens în care apreciez și dezvoltarea unei relații de apropiere și bună colaborare cu mediul investițional local.

În egală măsură, merită apreciat și accentul așezat asupra cercetării și inovării, ca procese creatoare de eficiență într-un mediu concurențial, dar și orientarea către consolidarea dimensiunii europene a Universității, prin parteneriate externe și programe de cooperare instituțională, prin extinderea și modernizarea infrastructurii educaționale.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dolj, vă asigur, și pentru viitor, de întreaga noastră disponibilitate pentru conlucrare, precum și de profundul meu respect și vă rog să primiți sincerele mele urări de sănătate, putere de muncă și mult succes în noul an universitar“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

© 2022. Toate drepturile rezervate.