vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest la Poștă: „Șefii au salarii de 11 ori mai mari decât salariații”

Aproape 200 de poștași au protestat în această dimineață în curtea centrului de tranzit de la Gara Craiova. Oamenii sunt nemulțumiți de salariile pe care le au, dar și de condițiile de muncă. 50% dintre salariați primesc lunar între 910 lei lei și 1100 lei, în timp ce șefii lor au salarii de 10-11 ori mai mari, spun sindicaliștii. Angajații Companiei Naționale Poșta Română cer salarii mărite cu doar 200 lei, dar și să fie plătiți pentru cât muncesc.

Vara asta am avut vreo 10 întâlniri în cadrul comisiilor de negociere, dar suntem prinși undeva la mijloc într-un joc. Suntem plimbați de la minister la Companie și de la Companie la minister. Am ajuns la concluzia că suntem un fel de bătaie de joc. Salariații sunt revoltați deoarece conducerea CNPR refuză să acorde această majorare salarială. 50% dintre salariați au venituri nete între 910 și 1100 lei și ei chiar muncesc. Ei au salarii mizerii, iar conducătorii noștri au salarii de 10.000 lei la care se adaugă și sporuri de conducere de 2.700, dacă facem un calcul, vorbim de echivalentul a 10-11 salarii ale unui factor poștal. Iar agenții poștali merg prin ploaie, prin vânt, prin frig sau prin căldură, nu stau în birouri”, a declaratâ Titi Roman, președintele SLPR, filiala Dolj.

În plus, mulți dintre poștași sunt plătiți cu jumătate de normă deși muncesc la program normal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Mii de colegi ai noștri au salariul minim pe economie, după 10-15 ani de muncă sau chiar 20 ani de muncă. Salariul din economie crește, dar cele din Poșta Română rămân pe loc sau, mai rău, sunt tăiate în urma normărilor. Avem foarte mulți colegi cu jumătate de normă, sau 75%, dar ei muncesc la program normal, 100% sau chiar mai mult pentru că trebuie să își termine traseul. Normarea se face din birourile Companiei. Nu vin să vadă efectiv cât muncesc oamenii. Pe de altă parte nu avem echipamente de protecție, salariații nu au uniforme, încălțăminte”, a afirmat Florin Șăncărău, angajat al Companiei Naționale Poșta Română.

Dacă problemele lor nu vor fi rezolvate, poștașii sunt deciși să intre în grevă generală, pe termen nelimitat.

Detalii despre situația Companiei Naționale Poșta Română și despre discrepanțele dintre salariile factorilor poștași și cele ale șefilor aflați, miercuri, din ediția tipărită a cotidianului Jurnalul Olteniei.

Politica