Fosta şefă a Tribunalului Olt, OPT ani la ÎNCHISOARE

Fosta şefă a Tribunalului Olt, Carmen Eugenia Marinescu, a fost condamnată la opt ani de închisoare cu executare. Soţul acesteia ar urma să stea şi el trei ani după gratii, iar avocatul Dumitru Cismaru a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Sentinţa dată de magistraţii Curţii de Apel Craiova nu este însă definitivă. Inculpaţii  pot face apel în termen de 10 zile.

Judecătoarea Carmen Marinescu a fost condamnată după ce a luat şpagă 200.000 euro pentru eliberarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, din închisoare, în anul 2011. 
Reamintim că pe 5 mai 2015 s-a înregistrat la Curtea de Apel Craiova dosarul în care procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată a preşedintei (suspendate prin hotărârea CSM) a Tribunalului Olt, Eugenia Carmen Marinescu, la data faptelor magistrat judecător în cadrul Tribunalului Olt – Secţia Penală, acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, în formă continuată (5 acte materiale) şi fals în declaraţii în formă continuată (4 acte materiale). În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei soţul ei, Iuliu Severus Marinescu, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de spălare de bani, în formă continuată (5 acte materiale), avocatul Dumitru Cismaru, din cadrul Baroului Olt, acuzat de complicitate la luare de mită, trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani, în formă continuată (4 acte materiale), dar şi Ilie Bucă acuzat de trafic de influenţă. Judecătoarea este acuzată că a primit, prin intermediari, 200.000 de euro de la membri ai familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru eliberarea acestuia.
Potrivit DNA, Carmen Marinescu a pretins şi a primit, prin intermediul inculpatului Cismaru Dumitru- avocat în cadrul Baroului Olt, de la o persoană denunţătoare, suma de 200.000 de euro, pentru a dispune cercetarea unui inculpat din familia denunţătorului în stare de libertate şi pentru a pronunţa o soluţie pe fond favorabilă acestuia, respectiv de achitare sau de condamnare la o pedeapsă neprivativă de libertate, dar şi pentru a interveni, în acelaşi scop, pe lângă ceilalţi judecători care urmau să judece cauza. Este vorba despre eliberarea interlopului oltean Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi cei care au denunţat-o pe judecătoare sunt doi membri ai familiei sale. Suma de bani menţionată a fost primită de avocatul Cismaru Dumitru în două tranşe: 150.000 de euro, înaintea termenului de judecată din data de 31.08.2011, când s-a dispus pentru prima oară înlocuirea măsurii arestului prevenit cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea; 50.000 de euro, în data de 20.09.2011, judecătorul Marinescu Eugenia Carmen amânând pronunţarea asupra cererii de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea ori ţara pentru data de 22.09.2011, când a şi admis cererea formulată de inculpat, înlocuind măsura arestului preventive cu măsura obligării de a nu părăsi localitatea. Din cei 200.000 de euro şpagă, judecătoarea şi soţul ei şi-au cumpărat terenuri şi o casă. După primirea sumei de 200.000 de euro, la 3 luni de la pronunţarea încheierii din data de 22.09.2011, respectiv în intervalul14-22.12.2011, Marinescu Eugenia-Carmen şi Marinescu Iuliu-Severus (soţul acesteia) au achiziţionat trei suprafeţe de teren şi o casă, două dintre aceste achiziţii nefiind menţionate în declaraţiile de avere ale magistratului.

 

Populare

Recomandări

Mike Pence, fostul vicepreședinte al lui Trump, va candida la alegerile prezidențiale din 2024

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Mike Pence, intră în...

DOLJ. LUCRĂRI PENTRU PREVENIRE ȘI CORECTARE AVARII – SĂPTĂMÂNA 12.06 – 18.06.2023

Distribuţie Oltenia execută lucrări programate în reţelele electrice pentru...

Naționala U21 a României a plecat către cantonamentul din Italia

Naționala U21 va participa în perioada 5-12 iunie la...

Unda expune AnimArt la ”Traian Demetrescu”

Craiovenii sunt invitați, miercuri, 7 iunie, la Casa de...