miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

23 de persoane reținute în urma perchezițiilor la persoane suspectate de furt din locuință

După ce au efectuat 22 de percheziții la persoane suspectate de furturi din locuințe, polițiștii au reținut 23 de persoane.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa și ai Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române au efectuat în data de 20 septembrie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Prahova şi Ilfov, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat”, se anunță printr-un comunicat de presă al Poliției Române.

Prejudiciul cauzat de activitatea infracțională se ridică la aproape 400.000 lei și a afectat persoane din 13 județe, printre care și Olt, Gorj și Vâlcea. Infractorii ar fi apelat la mila cetățenilor și după ce au intrat în locuințele acestora, ar fi sustras diverse bunuri, profitând de neatenția lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”În urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, sumele de 23.973 de lei, 8.970 de euro, 1.553 de dolari, 5.000 de lire sterline, 5 autoturisme, 41 de telefoane mobile, 14 cartele telefonice, bijuterii din aur şi argint, înscrisuri şi alte bunuri cu valoare probatorie.

23 de persoane, cu vârste între 18 şi 59 de ani, au fost reţinute de către poliţişti, urmând ca astăzi, 21 septembrie, să fie prezentate instanţei de judecată cu propunere de arestare preventive.

În sarcina membrilor grupării s-au probat, până în prezent, 42 de furturi, comise începând cu luna mai a anului 2015 pe raza judeţelor Constanţa, Galaţi, Vrancea, Giurgiu, Gorj, Vîlcea, Olt, Călăraşi, Argeş, Cluj, Covasna, Braşov Prahova şi municipiului Bucureşti”, arată sursa citată.

Politica