vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei cazuri de West Nile, în Olt

Trei persoane, din judeţul Olt, cu vârste cuprinse între 60 şi 80 ani (două femei şi un bărbat) au fost infectate cu virusul West Nile, după ce au fost înţeptate de ţânţari. Acestea sunt singurele cazuri de West Nile înregistrate în judeţ în perioada 1 mai – 15 septembrie.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt arată că bolnavii au fost depistaţi în Secţia Boli Infecţioase a S.J.U. Slatina. Confirmările cazurilor au fost asigurate de DSP Olt.

Evoluţia cazurilor a fost favorabilă spre vindecare, mai arată specialiştii DSP care fac şi recomandări populaţiei pentru a se feri de acest virus:

Policlinica Buna Vestire Craiova

să evite expunerea la ţânţari, purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi;

să utilizeze substanţe chimice repelente de ţânţari;

să împiedice pătrunderea ţânţarilor în casă (plase de ţânţari );

să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor;

să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.

Din anchetele efectuate în jurul cazurilor reiese că infecţia s-a produs tocmai ca urmare a nerespectării recomandărilor minimale de protecţie impuse, care a favorizat înmulţirea numărului de ţânţari, precum şi riscul de infectare. La apariţia fiecărui caz, D.S.P.-Olt colaborează cu Direcţia Sanitară Veterinară şi Centrul Judeţean de Transfuzii în baza Metodologiei de supraveghere a infecţiei West Nile”, mai arată DSP Olt.

 

Politica