joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

IPJ Dolj: Siguranța rutieră – prioritate a polițiștilor craioveni

În perioada 19-20 septembrie a.c., polițiștii rutieri craioveni au organizat pe principalele străzi din municipiul nostru o amplă acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de conducătorii de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

În atenția polițiștilor rutieri s-au aflat și pietonii care traversează neregulamentar străzile prin alte locuri decât cele prevăzute de lege.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 159 de abateri de natură contravențională, pentru sancționarea cărora, au aplicat amenzi în valoare de peste 32 000 lei. Dintre acestea, 28 de sancțiuni au fost aplicate unor șoferi care nu acordat prioritate de trecere pietonilor, iar alte 73 de sancțiuni au fost aplicate unor pietoni care au traversat neregulamentar străzile.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 31 permise de conducere si au retras 2 certificate de înmatriculare.

EXEMPLU:

Polițiștii rutieri l-au depistat pe B. DRAGOȘ, de 25 ani, din Craiova care a condus un autoturism pe strada G. Enescu şi nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea străzii. Craioveanul a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 500 lei şi ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 zile.

Politica