vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrările de la stadionul de atletism, sistate

Lucrările de la stadionul de atletism, care se construieşte în vecinătatea stadionului de fotbal, au fost sistate. Primarul a explicat că decizia a fost luată în urma unei discuţii cu Federaţia de Atletism, care a solicitat ca stadionul să fie făcut cu dotări pentru competiţii internaţionale. În momentul de faţă, doar pentru partea de gazon, se aşteaptă un nou proiect, urmând să fie lansată o nouă achiziţie. În ceea ce priveşte celălalt stadion, Lia Olguţa Vasilescu a spus că lucrările sunt în grafic.

Stadionul de atletism mai are de trecut prin anumite modificări până să fie gata. Primăria Craiova a decis sistarea lucrărilor deoarece Federaţia de Atletism a solicitat ca stadionul să fie pregătit să găzduiască şi competiţii internaţionale. Primarul Craiovei a spus că este posibil ca stadionul de fotbal să fie gata înaintea celui de atletism, deşi diferenţele dintre ele sunt considerabile.

Este o mică problemă, în sensul că el a fost gândit iniţial, în urmă cu aproximativ trei ani, când ne-am apucat de proiect, să aibă o pistă pentru atleţi, iar pe suprafaţa gazonului să joace echipa de fotbal. Noi ne aşteptam să fie gata foarte repede şi, atunci, până la apariţia stadionului de fotbal nou să mutăm acolo echipa de fotbal. Evident că nu mai este cazul, pentru că lucrările de la stadionul de fotbal avansează foarte bine. În plus, am avut o discuţie cu cei de la Federaţia de Atletism care ne-au solicitat că dacă tot ne apucăm să construim un stadion de atletism, ar fi bine să îl facem pentru competiţii internaţionale, de un grad mult mai ridicat faţă de cum îl gândisem iniţial, care nu ar însemna costuri foarte mari. Dar, pe suprafaţa gazonului mai trebuie băgate anumite elemente pentru aruncarea cu ciocanul şi toate celelalte sporturi atletice. Am sistat, deocamdată, până când vom avea acest proiect. Va urma o perioadă de achiziţie pentru ceea ce înseamnă partea de gazon cu celelalte dotări. În rest, trebuie să se lucreze şi să fie gata. Din păcate, cine a făcut pariu acum un an că e posibil să se termine stadionul de fotbal, cu 30.000 de locuri, înaintea stadionului de atletism, cu 5.000 de locuri, nu a greşit foarte tare”, a explicat primarul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nu sunt probleme de finanţare la stadion şi nici cu firmele constructoare”

Pe de altă parte, stadionul de fotbal, spune primarul, este în grafic, şi că în luna martie va fi gata cu totul, inclusiv cu gazonul care trebuie să se prindă. Nu se ştie, însă, cât va dura recepţia din partea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), principalul finanţator al proiectului (90%). „Cu stadionul de fotbal eu zic că nu sunt niciun fel de probleme, în sensul că se lucrează în grafic. Alaltăieri noapte am trecut pe acolo şi am văzut că lucrau. Asta înseamnă că vor să mai recupereze din graficul de lucrări de pe timpul zilei. Aşa se întâmplă la stadion, când pe timpul zilei nu s-a finalizat ce era în graficul de lucrări, se rămâne peste noapte. În mod sigur, undeva prin luna martie vom putea să ne bucurăm de acest stadion pentru că suprafaţa de gazon trebuie aşteptată să se prindă. Apoi va urma o recepţie a CNI despre care nu ştim cât va dura. Sperăm să se mişte suficient de repede. Nu sunt probleme de finanţare la stadion şi nici cu firmele constructoare, care şi-au făcut datoria chiar foarte bine”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Cartierul de locuinţe care se construieşte pe strada Caracal este un alt şantier important. După ce a trecut printr-un blocaj în urma situaţiei financiare a societăţii chineze Shandong Ningjian Construction Group, lucrurile s-au mai liniştit în sensul că toate datoriile financiare au fost plătite şi s-a reluat lucrul pe şantier, după cum susţine edilul-şef al urbei. Întrebat ce se va întâmpla dacă apartamentele pentru MApN, stabilite prin contract în urma cedării terenului către Primăria Craiova, nu vor fi gata până la finele anului, primarul Craiovei a spus că nu vrea să se gândească la acest lucru.

Eu nu vreau să mă gândesc la acest lucru, sper să nu se întâmple, pentru că din câte am observat până acum, au ajuns deja la etajul patru (constructorii – n.r.). Dacă trag tare şi se mişcă repede, cele 160 de locuinţe care au fost deja cerute de armată nu ar trebui să ridice o problemă. Mai mult, partea de interioare va trebui discutată după. Aşa a fost şi în contract şi aşa este normal. (…) Probabil că o să ne luăm o măsură de siguranţă ca să discutăm deja cu armata, pentru că nu mai vrem să riscăm nimic”, a punctat primarul.

Tot nu se cunoaşte culoarea gardului din Parcul „Romanescu”

Deşi lucrările din Parcul „Romanescu” s-au încheiat, recepţia lucrării nu poate fi solicitată fără montarea gardului de la lacul lebedelor, pentru care primăria aşteaptă de mai bine de trei luni un aviz de la Ministerul Culturii. „Nu am primit niciun răspuns, cererea este depusă de 90 de zile, poate şi mai bine. Am înţeles că pe 20 septembrie trebuie să aibă loc o şedinţă în comisia pentru monumente în care să se aprobe culoarea acestui gard. Din câte am înţeles, din discuţiile cu cei care au venit până acum din partea Ministerului Culturii, nu se pune problema ca acel gard să fie schimbat, cu atât mai mult cu cât seamănă cu gardul de exterior, ci se pune doar problema culorii. Asta nu ar trebui să ţină foarte mult în loc recepţia, cu condiţia ca acest aviz să vină, totuşi”, a explicat Lia Olguţa Vasilescu.

Aceasta a mai precizat că s-a solicitat tot de la Ministerul Culturii, o variantă de lucru şi pentru podul suspendat, la care trebuie făcute mai multe intervenţii. „Am cerut, de asemenea, Ministerului Culturii, să ne dea o variantă şi pentru pod. Podul a fost refăcut în urmă cu câţiva ani, consolidat, dar mai trebuie schimbate nişte scânduri, văruite lanţurile de pe acest pod, şi am zis să facem totul cu avizul Ministerului Culturii, ca să nu fie niciun fel de problemă”, a încheiat primarul.

Politica