vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Inundaţii în Slatina

În această dimineaţă, din cauza apei acumulate pe carosabil, pe DJ 546, la intrarea în municipiul Slatina din judeţul Olt, patru autovehicule, în care se aflau cinci persoane, au rămas blocate, informează ISU Olt.

„Pentru degajarea apei, a intervenit un echipaj specializat al companiei de apă din localitate, iar pompierii au evacuat persoanele aflate în interiorul autovehiculelor. De asemenea, pompierii din municipiul Slatina au intervenit cu o motopompă transportabilă pentru evacuarea apei dintr-o hală a unei societăţi comerciale, iar în prezent acţionează pentru degajarea apei la centrala termică a Colegiului Tehnic „Alexe Marin”,” se arată într-un comunicat de presă transmis de ISU Olt.

Din această dimineaţă şi până mâine seară la ora 21, Oltenia este sub avertizare meteo COD Galben. „În intervalul menţionat, vor fi ploi cu caracter temporar în toată ţara şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20…25 l/mp şi pe arii restrânse 40…50 l/mp. La începutul perioadei avertizate, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat de grindină. În a doua parte a zilei de 20 septembrie, ploile însemnate cantitativ se vor semnala în special în sud-vest.”- ANM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

In zona de munte a judetelor Gorj şi Vâlcea a fost instituit COD PORTOCALIU, până mâine, la prânz, fiind aşteptate cantităţi de precipitaţii de până la 80l/mp.

În plus, ANM anunţă că: „Temperaturile vor scădea semnificativ în toate regiunile, astfel că pe parcursul zilelor de marţi, 20 septembrie şi miercuri, 21 septembrie, vremea va deveni rece pentru această dată în toată ţara”.

Politica