Proxeneţii craioveni care exploatau tinere în Germania şi Austria, menţinuţi după gratii

Magistraţii Tribunalului Dolj au menţinut, miercuri, arestarea preventivă a celor patru doljeni, cu vârste cuprinse între 23 şi 36 de ani, ajunşi după gratii la începutul lunii aprilie pentru proxenetism. Tot miercuri a fost primul termen de judecată, pe fond, cauza fiind amânată pentru 12 octombrie a.c.. Cei patru, alături de un alt doljean, au fost trimişi în judecată pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism. Inculpaţii au fost acuzaţi de poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni că au făcut bani racolând, transportând şi exploatând sexual în Germania şi Austria mai multe tinere din Dolj.

Miercuri, 14 septembrie a.c., a fost primul termen de judecată al procesului în care cei patru doljeni reţinuţi pe 5 aprilie a.c., pentru constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv, alături de un alt doljean. Instanţa a amânat, pe fond, judecarea cauzei, pentru 12 octombrie a.c., însă a menţinut arestarea preventivă pentru cei patru doljeni aflaţi în spatele gratiilor: „Constată temeinicia şi legalitatea arestării preventive dispusă faţă de inculpaţii Veleanu Florin Daniel, Smarandache Angelică Marian, Stoica Darius Iustin şi Dincă Adrian Marius, prin încheierea Tribunalului Dolj nr. 84/06.04.2016, în dosar nr. 3205/63/2016/a7. În baza art. 275 alin. 3 Cpp cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie in termen de 48 ore de la comunicare Pronunţată în şedinţă publică, azi 14.09.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Dosarul cu cei cinci inculpaţi a ieşit, luni, 25 iulie a.c. din camera preliminară, judecătorii Tribunalului Dolj dispunând începerea procesului: „Respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei şi a administrării probelor formulate de inculpatul Stoica Darius Iustin. Admite excepţia tardivităţii excepţiilor invocate de inculpatul Dincă Adrian Marius. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 68D/P/2016 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, privind pe inculpaţii Veleanu Florin Daniel, Smaranda Angelică Marian, Stoica Darius Iustin, Dincă Adrian Marius şi Joiţa Mihai Georgică, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii Stoica Darius Iustin, cercetat sub aspectul infracţiunilor de proxenetism prev de art.213 alin.1 C.p., constituirea unui grup infracţional organizat prev de art.367 alin.1 C.p., răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei prev. de art. 274 C.p. rap. la art. 206 alin. 1 C.p. şi şantaj în formă continuată ( două acte materiale ) prev. de art. 207 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 35 alin. 1 C.p., toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.p., Dincă Adrian Marius, cercetat sub aspectul infracţiunilor de proxenetism prev de art.213 alin.1 C.p., constituirea unui grup infracţional organizat prev de art.367 alin.1 C.p., două infracţiuni de trafic de persoane prev şi ped de art.210 alin.1 lit. a şi b C.p., toate cu aplicarea art.38 alin.1 C.p., Smarandache Angelică-Marian sub aspectul infracţiunilor de proxenetism prev de art.213 alin.1 C.p. şi constituirea unui grup infracţional organizat prev de art.367 alin.1 C.p., cu aplicarea art.38 alin.1 C.p. şi art.41 alin.1 C.p., Veleanu Florin Daniel cercetat sub aspectul infracţiunii de trafic de persoane prev si ped. de art.210 alin.1 lit. a şi b C.p. şi Joiţa Mihai Georgică, cercetat sub aspectul infracţiunii de complicitate la trafic de persoane prev si ped. de art.48 alin.1 C.p. rap la art.210 alin.1 lit. a şi b C.p. Fixează termen de judecată după rămânerea definitivă a prezentei încheieri. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25.07.2016”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reamintim că, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova şi procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, marţi, 5 aprilie a.c., o acţiune vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în trafic de persoane. Oamenii legii au făcut 5 percheziţii în mai multe localităţi din Dolj, dar şi în Craiova, mai multe persoane fiind ridicate şi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pentru audieri. Din cercetările poliţiştilor BCCO Craiova s-a stabilit faptul că, în perioada decembrie 2015 – martie 2016, membrii grupării au racolat, transportat şi exploatat sexual, atât local, în Craiova, cât şi în Germania şi Austria, mai multe tinere din judeţul Dolj. În urma descinderilor, au fost ridicate în vederea cercetărilor telefoane mobile, documente de transfer bancar, hard-diskuri şi un pistol cu bile marca Mauser. La finalizarea audierilor, procurorul de caz din cadrul DIICOT a emis ordonanţe de reţinere, pentru 24 de ore, pentru patru persoane: Adrian Marius Dincă, de 23 de ani, din Melineşti, Darius Iustin Stoica, de 28 de ani, din Craiova, Angelică Marian Smarandache, de 30 de ani, din Melineşti, şi Florin Daniel Veleanu, de 36 de ani, din Craiova. Toţi patru au ajuns în arestul IPJ Dolj, iar miercuri seara au fost prezentaţi Tribunalului Dolj, care le-a emis mandate de arestare preventivă pe 30 de zile pentru comiterea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat, trafic de persoane şi proxenetism.

Populare

Recomandări

Proiect educațional „Învățăm la bibliotecă”, la Aman

În intervalul 6 octombrie 2023 – 31 mai 2024,...

Accident între două microbuze și un tir. Pompierii au intervenit

13 persoane au fost implicate în cumplitul accident Pompierii mehedințeni...