sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova SportFEST, la a III-a ediţie

Activităţile sportive vor fi sărbătorite, sâmbătă, la Craiova prin organizarea de întreceri, demonstraţii şi animaţie în cadrul a 20 de discipline sportive. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj organizează această manifestare, urmărindu-se promovarea sportivilor craioveni, implicarea populaţiei în activităţi sportive recreative, dar şi prezentarea ofertei sportive, în vedrea atragerii copiilor pentru practicarea sportului de performanţă.

Este o acţiune benefică pentru copiii noştri. Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj organizează o acţiune care, cred eu, va aduce un plus pentru toţi cei care trăim în acest oraş. Noi, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, participăm cu plăcere la astfel de acţiuni pentru că ne dorim să avem cât mai mulţi sportivi angrenaţi în activitatea sportivă. Sperăm să reuşim după această a III-a ediţie, cel puţin câteva zeci de copii care să vină către sporturile pe care încercăm să le promovăm prin această acţiune”, a spus Pavel Badea, directorul Clubului Sportiv Universitatea Craiova.

Activităţile se vor desfăşura în Piaţa Mihai Viteazul, Piaţa William Shakespeare, centrul civic şi hipodromul din Parcul Nicolae Romanescu. Manifestările vor debuta cu organizarea unui cros începând cu ora 10.00, pe traseul strada Al.I Cuza – Piaţa Mihai Viteazul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prin organizarea acestui eveniment se urmăreşte prezentarea şi promovarea sportivilor craioveni, implicarea populaţiei civile în activităţile sportive-recreative şi prezentarea ofertei sportive pentru publicul larg în vederea atragerii tinerilor către practicarea sportului de masă şi sportului de performanţă. Sporturile prezente în această acţiune sunt următoarele : pornim cu crosul de dimineaţă, sâmbătă, strada Al. I. Cuza va fi închisă pe această perioadă, vorbim de baschet, alpinism, dans sportiv, volei, tenis de câmp, tenis de masă, table, judo, arte marţiale, karate, handbal, fotbal, table, lupte, scrimă, box, arte marţiale, echitaţie, vorbim de o paletă largă de activităţi sportive, concentrăm întreaga activitate în ziua de sâmbătă, 17 septembrie pentru a putea cuprinde o paletă foarte largă de activităţi şi să cuprindem întreaga activitate sportivă, cât se poate din ea în municipiul Craiova”, a declarat Marius Toma, director adjunct DJST Dolj.

Manifestarea este organizată cu sprijinul Primăriei Craiova, RAADPFL Craiova, Sala Polivalentă Craiova şi în colaborare cu structurile sportive de drept public şi privat din municipiul Craiova.

Este o manifestare care a devenit de tradiţie. Sunt convins că a început să-şi atingă scopul pentru că la tot ce avem noi în sala polivalentă, vedem din ce în ce mai mulţi copii, familii care vin pentru a gusta spectacolul sportiv. Ne dorim să atragem cât mai mulţi copii către mişcare şi visul nostru este să avem în fiecare echipă câte doi, trei jucători ai Craiovei, să devină peste ani titulari şi să fie cei care creează spectacolul sportiv în teren”, a precizat Petrişor Albu, inspector-șef SCM Craiova.

Alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, la organizarea evenimentului au mai participat şi Clubul Sportiv Municipal Craiova, Sport Club Municipal Craiova, Clubul Sportiv Universitatea Craiova, dar şi Liceul cu Program Sportiv Petrache Trişcu Craiova.

Liceul cu program sportiv este alături de toate acţiunile organizate de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret, cu toate secţiile pe care le are, va participa de data aceasta cu toţi copiii, atât începători cât şi sportivi de performanţă, juniori, chiar şi seniori. Prin această acţiune ne dorim să atragem cât mai mulţi copii către secţiile noastre care pe viitor să fie promovaţi la cluburile de mare performanţă din Craiova şi de ce să nu schimbăm soarta jocurilor olimpice în ceea ce priveşte România, poate vom găsi sportivi care să ne reprezinte la următoarele ediţii şi să obţinem rezultate mult mai bune”, a spus Geri Mitroi, directorul LPS Petrache Trişcu.

 

Politica